Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


La gran triomfadora dels Oscars a Palafrugell

Escrit per a 30 d'Abril de 2021

  • Nomadland es projectarà aquest cap de setmana al Cine Club Garbí de Palafrugell.
  • La matinada de diumenge a dilluns va rebre 3 estatuetes, a millor pel·lícula, millor direcció i millor actriu.

Aquest cap de setmana es projectarà Nomadland al Teatre Municipal de Palafrugell. La pel·lícula va ser estrenada a la segona meitat de l’any 2020 i va ser la triomfadora dels premis Oscar amb tres estatuetes a millor pel·lícula, millor direcció i millor actriu. I també, nominada a millor guió adaptat, millor fotografia i millor muntatge, tal com ens explica Àlex Cebollero del Cine Club Garbí.

Cebollero destaca ‘Minari’, ‘El Padre’ o ‘Mank’, com a les principals pel·lícules de l’any passat. La darrera era una de les grans preferides, però de les 10 nominacions només va guanyar-ne dues. A més, destaca el gir de l’Academy award per a valorar el cinema d’autor.

El 2020, un any amb poca producció en el cinema

Cebollero remarca que l’any 2020 ha estat marcada per les poques produccions cinematogràfiques, sense grans èxits de taquilla ni estrenes. A més, diverses d’aquestes no es van ni pràcticament projectar en cinemes i moltes han passat a distribuir-se a través de plataformes, com Disney, o a la televisió.

Nomadland, la vida dels nòmades actuals

Nomadland és una pel·lícula de la directora xinesa Chloé Zhao que mostra la vida dels nòmades actuals. La protagonista és Fern, una dona que ha perdut la seva feina i marxa del seu poble per a viure a la seva camioneta i viatjar pels Estats Units. Cal apuntar que la majoria de protagonistes són nòmades reals.

Segons Àlex Cebollero, Chloé Zhao és la directora no estatunidenca, que ha sabut transmetre més la realitat i l’esperit de l’Amèrica tradicional contemporània. La mirada de fora permet aportar un toc més humà i captivar als espectadors no americans.

Frances McDormand, guanyadora a la millor actriu

Àlex Cebollero remarca que Frances McDormand és una gran actriu i que està al mateix nivell d’altres, com Meryl Streep. La protagonista del film va guanyar un Oscar a la millor actriu.

Nomadland, aquest cap de setmana a Palafrugell

Aquesta pel·lícula es projectarà aquest cap de setmana al Teatre Municipal de Palafrugell. Es podrà veure el divendres 30 a les 19.30, el dissabte 1 de maig a les 16.30 i 19.30 (en versió original subtitulada) i diumenge 2 de maig, a les 16.30 i 19.30 hores.

La venda d’entrades es realitzarà des de 45 minuts abans de cada sessió, el preu és de 5 euros i és obligatòria la mascareta. És una activitat organitzada pel Cine Club Garbí.

Es pot recuperar la conversa íntegra amb Àlex Cebollero, a continuació.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *