Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


La gerent de l’AECC Pepi Soto, ens presenta l’Acord Contra el Càncer

Escrit per a 4 de Febrer de 2021

  • Aquest matí hem parlat amb la Pepi Soto, la gerent de l’ACC per compartir amb l’audiència l’Acord Contra el Càncer.
  • A continuació, la Pepi ens avança les intencions de l’acord per constatar que no tothom és igual davant el càncer.
  • Avui dijous 4 de febrer és el dia mundial contra el càncer

Nerea Cabello per Ràdio Palafrugell, entrevista per Rafel Corbí.

Des de AECC – Catalunya contra el Càncer Girona començen l’any amb un nou pla d’acció i nous objectius. Abordar el càncer des de la perspectiva de l’equitat que tenen les persones per evitar, viure i sobreviure a la malaltia. Aquest matí, dia mundial contra el càncer, hem parlat amb la Pepi Soto, la gerent de l’entitat per compartir amb l’audiència els objectius que es manifesten en l’Acord Contra el Càncer.

En primer lloc, la Pepi Soto ens recorda la importància contínua de la malaltia en el context actual. Tot i la pandèmia “el càncer és una lluita que es continua fent“.

En segon lloc, la Pepi ens exposa les dades d’estudis recents als hospitals del nostre territori els quals determinen que, a causa de la pandèmia per la COVID-19, els diagnòstics per càncer s’han endarrerit.

Per aquest motiu, avui en el Dia Mundial contra el Càncer, AECC activa el moviment que pretén involucrar a tota la societat per aconseguir eliminar aquestes diferències: L’Acord Contra el Càncer.

Tot i els avenços en la investigació del càncer, la Pepi Soto comparteix que “queda un món per davant per investigar, i per tant, hem de continuar invertint en la investigació per al càncer“.

Pepi Soto, gerent d’AECC – Catalunya Contra El Càncer Girona

Acord Contra el Càncer

A continuació, la Pepi ens avança les intencions que manifesta l’acord. Es treballen diferents punts d’actuació per tal que tota la població pugui prendre decisions saludables i evitar fins al 50% dels casos de càncer.

D’altra banda, busca ajudar a les persones a fer front a la por i disminuir la sensació de soledat, així com evitar que la vulnerabilitat econòmica influeixi en el diagnóstic i tractament els pacients.

En tercer lloc, l’Acord manifesta que totes les persones amb càncer han de tenir el mateix dret als resultats de recerca. Amb tots els tipus de càncer, hi ha el dret a la oportunitat de ser investigats.

Des de l’AECC-Catalunya Contra el Càncer, demanen a tota la població que s’uneixi a aquest Acord Contra el Càncer.

Per concloure, Soto recorda la necessitat de prendre consciència davant la malaltia del càncer tot i el context de pandèmia per la COVID-19. I convida a l’audiència a mostrar suport a la iniciativa.

La cursa digital

Per tal de donar visibilitat a la recerca contra el càncer i donar l’oportunitat de solidaritzar amb la iniciativa, l’AECC han obert la cursa digital. Així la presenta la Pepi Soto.

El càncer és igual per a tots, però no tots som iguals davant el càncer.

AECC – CATALUNYA CONTRA EL CÀNCER

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *