Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


La Fundació Vimar obre un Centre d’Atenció Especialitzada a Palafrugell

Escrit per el 4 de Novembre de 2022

  • És el primer servei d’aquestes característiques al Baix Empordà.

La Fundació Vimar ha inaugurat un Centre d’Atenció Especialitzada (CAE) a Palafrugell, concretament al carrer Joan Fuster i Ortells, 28. Aquest servei és únic a tota la comarca del Baix Empordà.

El projecte s’ha consolidat amb el trasllat del Centre d’Atenció Especialitzada (CAE), un servei per a persones amb un alt grau de discapacitat. Fins ara se situava a la residència Robert Pallí de Sant Feliu de Guíxols i amb places limitades. Malgrat això, amb la previsió de l’increment de la necessitat d’aquest tipus de servei, s’ha apostat pel trasllat que permetrà assumir un creixement.

El nou espai permetrà donar millor servei a les persones vulnerables i a les seves famílies, ja que amb el servei d’atenció diürna, també es contribueix a mantenir la residència als domicilis familiars. Ho destaca Lluís Medir, president de la fundació.

Aleyda Castro, directora tècnica de la Fundació Vimar; Joan Vigas, alcalde de Palafrugell; i Lluís Medir, president de la Fundació Vimar

El CAE és un centre diürn obert durant tot l’any de dilluns a divendres, de 9 del matí a 5 de la tarda. S’ofereix a les persones amb un alt grau d’afectació que requereixen un suport extens o generalitzat, és a dir, un suport en totes les activitats de la vida diària. Per ara, s’atenen a sis usuaris i amb la capacitat d’arribar als vint-i-un. Ho explica Aleyda Castro, directora tècnica de la Fundació Vimar.

Entre els serveis que s’inclouen a les instal·lacions, es disposa d’una sala d’estimulació sensorial per facilitar el dia a dia dels usuaris i les usuàries, així com també espais de molta llum.

El projecte comprèn un conjunt de professionals de diferents disciplines que inclouen tècnics d’atenció directa, una psicòloga, una fisioterapeuta, una coordinadora, una infermera, una directora tècnica i el suport administratiu i tecnològic que milloren els processos.

La Fundació Vimar

La Fundació Vimar és una fundació sense ànim de lucre que ofereix un servei integral adaptat a les persones amb especials capacitats per a promoure la seva autonomia, la integració social i donar-los qualitat a la seva vida. Està formada per 67 treballadors i treballadores i s’atenen a un centenar de persones.

Medir remarca la bona col·laboració entre les entitats privades i el suport de l’administració pública. Afegeix que és una eina per conscienciar sobre el col·lectiu format per persones amb capacitats especials.

Per altra banda, també afegeix que aniria bé més finançament des de la Generalitat de Catalunya per fer front a les despeses. Ara, per exemple, estan patint les conseqüències de la pujada de preus.

Per acabar, Joan Vigas, alcalde de Palafrugell, remarca que sense el voluntariat l’administració no podria arribar a oferir serveis com aquests.

També, ha felicitat la fundació “per donar vida en aquell espai”.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).