Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


La Fundació Vila Casas presenta l’exposició “Mirada, llum i equilibri”, al Museu Palau Solterra

Escrit per el 13 de Febrer de 2021

  • L’Eduard Bertran, comissari de l’exposició, ens presentarà l’autor i el contingut de l’exposició.
  • L’exposició es podrà veure fins al 2 de maig al Museu Palau Solterra de Torroella de Montgrí.

Nerea Cabello per Ràdio Palafrugell
Entrevista per Rafel Corbí

La Fundació Vila Casas presenta dues exposicions que es podran veure fins al 2 de maig al Museu Palau Solterra de Torroella de Montgrí. En primer lloc, presentem Mirada, llum i equilibri, una mostra que recupera la trajectòria del fotògraf Ricard Duran. A continuació, conversem amb el comissari de l’exposició, l’Eduard Bertran.

Ricard Duran – Mirada, llum i equilibri

L’exposició Ricard Duran i Bargalló (1916-1986): Mirada, llum i equilibri, convida el públic a fer un recorregut pel conjunt de l’obra del fotògraf català. A continuació, el comissari de l’exposició, l’Eduard Bertran, presenta al fotògraf “poc conegut”, però amb un repertori referent que engloba els anys 50 – 60.

En Ricard Duran, com a fotògraf aficionat del nostre territori, no va fer públic el seu contingut. Més tard, l’obra de Ricard Duran va ser descoberta pel seu fill, qui va lluitar perquè es reconegués el llegat del seu pare.

A partir de l’esperit d’anàlisi visual que tenia Duran, la mostra s’organitza al voltant de dos grans eixos de treball. La primera, és una part documental i de testimoniatge de la Barcelona de finals del franquisme.

I una segona, una part fotogràfica amb clares influències de la fotografia directa nord-americana i sobretot de la Nova Objectivitat de l’Alemanya d’entreguerres. 

Tot seguit, el comissari de l’exposició especifica que les dues parts de l’exposició no són individuals, sinó que complementàries.

Al llarg de l’exposició de 75 fotografies, podrem trobar algunes que reflecteixen els inicis de la fotografia en color des de la mirada d’en Ricard Duran.

Altrament, l’Eduard Bertran explica a la nostra sintonia que l’exposició suposa “donar valor a la fotografia de l’aficionat“.

Mirada, llum i equilibri

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).