Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


La Fundació Pallach fa un balanç positiu del 2021

Escrit per el 29 de Desembre de 2021

  • Tot i la pandèmia, Josep Maria Soler, president de la Fundació Josep Pallach, explica que s’han pogut realitzar totes les activitats previstes.
  • També remarca la recuperació del programa Lecxit a una vintena de centres de la comarca i a l’Escala.

La Fundació Josep Pallach fa un balanç positiu del 2021, i és que les restriccions no han afectat a les activitats que tenien previstes. Amb Josep Maria Soler, director de la Fundació també repassem els projectes que hi ha en marxa i els de futur. A més, de recordar que ja es poden presentar els treballs pels diferents premis que convoquen.

La Fundació Pallach tanca el 2021 havent pogut realitzar totes les activitats previstes. Josep Maria Soler recorda que durant aquest any s’han fet actes relacionats amb l‘Any Pallach.

A més, aquest any també ha estat especial per a la Fundació, ja que s’ha commemorat el centenari de Teresa Juvé, presidenta d’Honor de l’entitat. En aquest sentit, Soler recorda que el centenari de Juvé va ser reconegut per la Institució de les Lletres Catalanes.

D’altra banda, un fet a destacar durant aquest any que deixem enrere, és la recuperació del programa Lecxit. A més d’ampliar el nombre de centres en el que s’imparteix, també s’ha arribat més enllà del Baix Empordà. Relacionat amb els centres educatius, Soler també es mostra satisfet d’haver pogut engegar el projecte ‘Secrets a dues veus‘.

Aquest projecte que posa en contacte alumnes de 3r i 4t d’ESO amb persones majors de 60 anys, compte actualment amb una quarantena de participants.

Premis Josep Pallach i grup d’opinió pedagògica

L’activita de la Fundació no s’atura i ja hi ha en marxa els diferents premis Josep Pallach. Fins el 31 de gener es poden enviar els treballs per el 7è premi d’articles períodistics i de narrativa curta juvenil que convoquen respectivament amb els ajuntaments de Palafrugell i Begur, respectivament. Així com, també el XVII premi d’experiències educatives, en el que col·labora l’Ajuntament de Figueres.

També fins el 31 de gener hi ha convocat, per segon any consecutiu, el premi anual “Empreses per l’educació i el compromís social”, adreçat a empreses que apostin pels compromisos amb la feina educadora i la societat.

Per últim, una de les novetats de cara al 2022 és la creació d’un Grup d’Opinió Pedagògica. Josep Maria Soler detalla que es tracta d’un espai per a la creació d’articles d’opinió que es publicaran a El Punt Avui.

La idea és que hi hagi una publicació mensual que doni lloc al debat i a d’altres articles al respecte. Podeu recuperar l’entrevista íntegra amb Josep Mari Soler a continuació.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).