Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Teresa Juvé 100 anys, vida i obra

Escrit per el 16 de Setembre de 2021

  • Conversem amb el comissari de l’any Juvé Antoni Tarrades per presentar l’exposició “Teresa Juvé 100 anys, vida i obra”.
  • Altrament, contactem amb en Jordi Fernando, de l’editorial Meteora, qui presentarà la darrera novel·la de l’autora “La ruta de la mort”.

Anteriorment, els micròfons de Ràdio Palafrugell van ser els testimonis de l’acte de reconeixement per part de la Generalitat de Catalunya de l’efemèride de l’Any Teresa Juvé. En aquesta ocasió, en commemoració del centenari, la sala d’actes del Teatre Municipal presentarà una exposició, una taula rodona i la presentació de la darrera novel·la de l’autora.

Contactem amb l’Antoni Terrades, comissari de l’any Teresa Juvé. A continuació, Terrades recorda la figura de Juvé i el que es commemora amb l’exposició “Teresa Juvé 100 anys, vida i obra”.

A continuació, Terrades avança quina és l’estructura de l’exposició commemorativa. La qual consta de sis apartats que coincideixen amb diferents èpoques dins la trajectòria personal i professional de la Teresa Juvé.

En motiu de la presentació de la darrera novel·la de la Teresa Juvé “La ruta de la mort”, contactem amb en Jordi Fernando de l’editorial Meteora.

“La ruta de la mort”, la nova novel·la de la Teresa Juvé

En primer lloc, en Jordi Fernando comparteix un petit avançament de la història que conforma la novel·la “La ruta de la mort” i el seu protagonista; en Jaume Plagumà.

El volum que enguany presentarà Fernando, suposen les pàgines que acullen les primeres aventures de Plagumà; el personatge al qual Juvé ha donat vida amb les seves novel·les.

Sobre el títol “La ruta de la mort”, Fernando afegeix que es tracta del nom que Juvé ha adoptat per fer referència a l’itinerari de l’antiga Via Augusta. Per tant, la història presenta tots els paisatges del trajecte entre Barcelona i Perpinyà, quasi coincidint amb la ruta de l’actual AP-7.

L’acte comptarà amb la presència de David Pagès Cassú, professor i escriptor; Antònia Pallach Juvé, filla de Teresa Juvé i de Josep Pallach; i finalment amb la cloenda de l’alcalde a càrrec de Josep Piferrer. Convé ressaltar que l’aforament a l’acte és limitat. Per tant, per assegurar-vos una localització, cal reservar plaça al 972 61 11 72 (TMP).


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).Segueix llegint