Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


La Fundació Oncolliga Girona posa en marxa un servei de sexualitat clínica oncològica

Escrit per el 5 de Gener de 2023

  • El servei oferirà acompanyament a les persones afectades de càncer i les parelles per resoldre les disfuncions en l’àmbit de la sexualitat que puguin derivar del diagnòstic o del tractament. També, assessorament preventiu inicial amb pautes personalitzades.
  • El servei anirà a càrrec de Raquel Tulleuda, metgessa i sexòloga, que visitarà a la seu d’Oncolliga a Girona.

La Fundació Oncolliga Girona posa en marxa un nou servei de sexualitat clínica oncològica dirigida a les persones afectades de càncer i a les seves parelles. La voluntat és mitigar l’impacte del diagnòstic d’una malaltia oncològica i del seu tractament. Aquest servei començarà el pròxim 9 de febrer a la seu de la fundació a Girona.

La voluntat és fer un abordatge de la sexualitat des de les etapes inicials del procés, amb un assessorament preventiu personalitzat, i oferir  acompanyament per resoldre les disfuncions que puguin sorgir en aquest àmbit, a conseqüència del diagnòstic o el tractament.

Aquest nou programa se suma a l’ampli catàleg de serveis assistencials que ofereix l’entitat per millorar el benestar i la qualitat de vida dels malalts oncològics. Alguns d’ells, com el suport psicològic o la fisioteràpia a domicili, amb una llarga trajectòria, i d’altres, com l’estètica oncològica o l’assessorament en nutrició, que han nascut més recentment amb l’objectiu de cobrir necessitats que s’han anat detectant.

El nou programa consta d’un màxim de sis sessions de 45 minuts de durada i la seva responsable serà la doctora Raquel Tulleuda, metgessa, sexòloga i divulgadora amb més de vint anys d’experiència.

El diagnòstic d’un càncer i el seu tractament comporten canvis físics i psicològics en la resposta sexual que sovint són difícils de gestionar, per això amb el nou servei pretenem canalitzar la necessitat dels i les pacients oncològics d’adquirir recursos per mantenir el seu benestar sexual durant i després del càncer.

Raquel Tulleuda, metgessa, sexòloga i divulgadora

El nou servei forma part d’un projecte pilot amb el qual, en col·laboració amb la Unitat Funcional de Ginecologia Oncològica de Girona, es pretén omplir un buit existent abordant la sexualitat dels i les pacients oncològics de manera efectiva i transversal.

La Fundació Oncolliga no descarta complementar més endavant la consulta genèrica setmanal amb altres elements, com poden ser grups d’ajuda per a pacients.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).