Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


La Fundació Jordi Comas debatrà sobre turisme als Jardins del Cap Roig

Escrit per el 2 de Maig de 2023

  • La jornada tindrà lloc dijous, 4 de maig a l’auditori dels Jardins del Cap Roig, a Calella de Palafrugell.

La Fundació Jordi Comas Matamala debatrà sobre aspectes que incideixen en la indústria turística a la VII Jornada Turisme, Territori i Societat. Es parlarà de les infraestructures, la música i el ciclisme, els reclams turístics, el paisatge i l’arquitectura i les tendències econòmiques i socials.

La jornada tindrà lloc el dijous, 4 de maig a l’auditori dels Jardins del Cap Roig, a Calella de Palafrugell. Començarà a les 9.15 hores amb l’obertura de les jornades per part de la presidenta de la Fundació Jordi Comas Matamala, Carme Hospital; l’alcalde de Palafrugell, Joan Vigas i el director de l’Agència Catalana de Turisme, Narcís Ferrer.

Seguidament, es farà el primer bloc per analitzar les infraestructures bàsiques dels territoris turístics. Els ponents seran Josep Vicent Boira, comissionat del Govern espanyol per al corredor mediterrani, i Elena Mayoral, directora general dels aeroports d’Aena. Moderarà el presentador i director del programa Més 324, Xavier Graset. Ho explica Martí Sabrià, director de la fundació.

A les 10.30 hores, començarà el segon bloc sobre la música i el ciclisme com a reclams turístics. En parlarà Rafael Vallbona, periodista i escriptor, i Ricard Robles, codirector Sónar Festival. Moderarà Carme Fenoll, directora de l’Àrea de Cultura i Comunitat de la Universitat Politècnica de Catalunya. 

A les 12 hores, s’analitzarà la influència del paisatge i l’arquiectura en la destinació turística. Josep Lluís Blázquez, director de ‘Perspectiva’ a Catalunya Ràdio, moderarà la taula formada per Maria Sisternas, directora de l’Incasòl, i Rafael Aranda, arquitecte de l’Estudi RCR.

La quarta taula començarà a les 13 hores per acabar valorant les tendències econòmiques i socials. En parlarà Jaume Masana, director de Negoci de Caixabank, i José Luis Zoreda, expresident d’Exceltur. Moderarà Albert Sáez, director de El Periódico de Catalunya.

Per acabar, el conseller de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Nadal, farà la cloenda i relat. El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, tancarà la jornada. Acabarà amb un dinar a peu dret als jardins del Castell.

Sabrià destaca que la fundació vol oferir informació a la ciutadania sobre aspectes que involucren el turisme per poder “prendre bones decisions” a l’hora de decidir-ne el futur.

Ja es poden fer les inscripcions per assistir-hi a través del web de la Fundació Jordi Comas Matamala.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).