Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


La Fundació Ernest Morató treballa per organitzar un acte cada 1 de novembre i commemorar el naixement de la Cantada

Escrit per el 13 de Novembre de 2022

  • Amb els actes es commemora la publicació del llibre Calella de Palafrugell i les havaneres.

La Fundació Ernest Morató celebra un esdeveniment commemoratiu cada dia 1 de novembre. Enguany ho va fer amb la inauguració de l’escultura del palafrugellenc Carles Reig per honorar la memòria de Frederic Sirés i Puig, 51 anys després de la seva mort. Va quedar instal·lada als jardins de la plaça del Camp d’en Prats.

El mes de novembre és important per l’havanera a casa nostra, especialment el primer dia de mes. Fa gairebé seixanta anys que es va publicar el llibre Calella de Palafrugell i les havaneres amb la celebració d’una cantada, la que seria l’embrió de l’esdeveniment que se celebra, des de fa dècades, cada primer cap de setmana de juliol a Calella. Ho explica Enric Frigola, president de la Fundació Ernest Morató.

I també, va marcar el pas de l’havanera dels escenaris de les tavernes als altres espais culturals. Afegeix que, en una conversa amb el patró de la fundació Salvador Alsius, es va decidir marcar aquesta data en el calendari per convertir-la en el dia de l’havanera.

Malauradament, la pandèmia no ha permès algunes de les celebracions, però l’any passat es va destapar una placa en record i homenatge a Càstor Pérez. A més, la música sempre hi és present. Per exemple, enguany amb la presència de la Coral Mestre Sirés i el Grup Port Bo.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).