Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


La Fundació Ernest Morató homenatja Frederic Sirés Puig

Escrit per el 31 d'Octubre de 2022

  • Es recordarà el compositor de sardanes i havaneres, entre elles, de La Gavina en un acte a la plaça Camp d’en Prats per Tot Sants.

La Fundació Ernest Morató inaugura una placa i una escultura al mestre i compositor de l’havanera La gavina, Frederic Sirés Puig, als jardins de la plaça de Camp d’en Prats. L’acte tindrà lloc l’1 de novembre a les 12 del migdia.

L’esdeveniment comptarà amb les intervencions de Joan Vigas, alcalde de Palafrugell, i de l’advocat i patró de la fundació Salvador Alsius. A més, de la música de la Coral Mestre Sirés, dirigida per Fèlix Pérez, i del Grup Port Bo. La presentació anirà a càrrec del patró de la fundació i comunicador, Francesc Sánchez Carcassés. Ho explica el president de la fundació, Enric Frigola.

La Fundació Ernest Morató organitza activitats durant la jornada de Tots Sants per la seva importància en el món de l’havanera. L’any passat es va inaugurar la placa d’homenatge a Càstor Pérez. La rellevància es deu al fet que fa gairebé seixanta anys que es presentà el llibre Calella de Palafrugell i les havaneres amb una cantada, l’embrió de la futura cantada de Calella.

Frederic Sirés, nascut a Begur, però palafrugellenc d’adopció, va morir fa 51 anys. Sirés va compondre poques havaneres, malgrat això va ser l’autor de més d’una cinquantena de sardanes. Per aquest motiu, també sonaran a l’acte.

Una de les seves havaneres més conegudes és La gavina, originalment en castellà i traduïda poc després al català. Aquesta peça ha estat interpretada per nombrosos artistes, com Marina Rosell.

Sirés va ser un personatge clau per expandir les havaneres de les tavernes a escenaris arreu del país. Per aquest motiu, es recordarà la seva figura amb l’escultura del palafrugellenc Carles Reig i la placa als jardins del Camp d’en Prats.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).