Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


La Fundació Ernest Morató ja prepara nous projectes, com el d’impulsar grups d’havaneres de joves

Escrit per el 21 de Setembre de 2023

  • També, prepara la Cantadeta, la presentació de l’estudi d’Anna Costal i homenatges a grups d’havaneres, entre altres.

La Fundació Ernest Morató ja prepara la programació d’aquest curs. Entre les principals propostes que volen fer és impulsar grups d’havaneres que estiguin compostos per joves, que puguin tenir uns 20 o 25 anys.

Però, per aquesta temporada ja preparen més iniciatives. Han començat a organitzar la Cantadeta per apropar l’havanera a les escoles. Enric Frigola, president de la Fundació Ernest Morató, explica que hauran de decidir si en fan una o dues, però que hi haurà Neus Mar al capdavant. Ja hi ha quinze escoles gironines inscrites.

També, presentaran l’estudi d’Anna Costal per desmuntar alguns mites de com va arribar l’havanera a Catalunya.

Frigola afegeix que la fundació vol homenatjar els grups d’havaneres que celebrin anys amb números rodons. Ho voldrien fer en un acte al Teatre Municipal al mes de novembre. I, per altra banda, se sumaran als actes d’homenatge a Josep Anselm Clavé l’any vinent per commemorar els 200 anys del seu naixement i 150 de la defunció.

Ho faran en un acte amb la interpretació d’havaneres en català inèdites que s’havien interpretat a mitjans del segle XIX. Tenen pensat que hi actuï la coral Mestre Sirés i alguna altra.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).