Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


La Fundació Ernest Morató atorga els Premis 2/4 de l’any 2020

Escrit per a 17 de Desembre de 2020

  • Els premis 2/4 de l’any 2020 treballen per donar reconeixement a tots els projectes, entitats o persones que dediquen la seva tasca a la difusió de l’havanera.
  • L’acte d’entrega dels premis es realitzarà al llarg de l’any 2021.
  • Els premis són per l’Associació Cultural Penya Xíndries i al programa Sons a Cau d’Orella, de Ràdio L’Escala.

Nerea Cabello per Ràdio Palafrugell, entrevista per Rafel Corbí.

Els nostres micròfons acullen les paraules de l’Enric Frigola, president de la fundació Ernest Morató. A continuació, aprofita la visita per explicar-nos com ha estat el protocol dels Premis 2/4 de l’any 2020. Un punt important és que els premis, neixen amb la intenció de reconèixer els projectes que dediquen la seva tasca a la difusió de l’havanera.

Per començar, el passat divendres 27 de novembre la Junta Ordinària del Patronat de la Fundació Privada Ernest Morató va prendre, per unanimitat, atorgar els Premis 2/4, any 2020, a l’Associació Cultural Penya Xíndries, de Sant Pol de Mar, i al programa radiofònic “Sons a cau d’orella” dirigit pel comunicador i presentador Joan Brugués Casademont. A continuació, el president de la fundació ens detalla quin va estar el protocol per a la presa de decisió dels premiats.

Associació Cultural Penya Xíndries

En primer lloc, de l’Associació Cultural Penya Xíndries, nascuda a Sant Pol de Mar l’any 1984,  el Patronat va valorar la tasca en l’organització del Festival Firamar que s’organitza des de l’any 2003 en aquesta localitat del Maresme i, en especial, la celebració del Festival d’Havaneres amb la participació de grups d’havaneres de qualitat contrastada. El Patronat va valorar també l’organització del Concurs de Composició d’Havaneres Josep Bastons, que s’organitza des de l’any 2009, pel foment de la composició d’havaneres per part de músics i compositors contemporanis.

Convé ressaltar que l’estiu passat, la cançó guardonada del Concurs de Composició d’Havaneres Josep Bastons va estar d’un palafrugellenc. La Fundació Ernest Morató, a més de treballar per donar repercussió al concurs, volen recollir totes les cançons guanyadores en un disc recopilatori.

Sons a cau d’orella

En segon lloc, del programa radiofònic Sons a cau d’orella, dirigit per Joan Brugués, el Patronat va valorar l’èxit que ha tingut entre els oients, aconseguint una difusió del gènere notable. El programa produït per Ràdio L’Escala, s’emet a través de la Xarxa de Comunicació Local a una seixantena d’emissores de ràdio catalanes.

Finalment, l’acte d’entrega dels premis està sotmès a l’evolució de la pandèmia. Per tant, l’única informació actual és que es realitzarà al llarg de l’any 2021 i tindrà lloc a l’Escala.

Seguidament, Frigola ens avança que l’entrega de premis, es repetirà a Sant Pol de Mar. Concretament, durant la celebració del Concurs de Composició d’Havaneres Josep Bastons, de l’Associació Cultural Penya Xíndries.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *