Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


La Federació Catalana de Futbol ja té una proposta per al retorn de les competicions

Escrit per el 12 de Desembre de 2020

  • La Primera i la Segona Catalana començarien el cap de setmana del 9 i 10 de gener amb una reducció de les competicions
  • La resta de categories jugaran la lliga regular a una única volta

Josep Coch/Rafel Corbí

La Primera i la Segona Catalana començarien el cap de setmana del 9 i 10 de gener amb una reducció de les competicions. La resta de categories jugaran la lliga regular a una única volta; les darreres categories del futbol femení i el futbol base s’iniciarien més tard, el cap de setmana del 16 i 17 de gener.

La Federació Catalana de Futbol ha proposat als clubs la represa de les competicions el cap de setmana del 9 i 10 de gener, després d’una trobada telemàtica. L’ens federatiu ha presentat una reestructuració del pla de competició després d’un treball d’adequació en el format de les lligues a les noves circumstàncies. L’objectiu seria la reducció de les competicions a la meitat de totes les lligues. Així les coses a Primera i Segona Catalana l’objectiu seria disputar la totalitat de la primera fase de cada subgrup. L’ascens es decidirà en una eliminatòria d’anada i tornada entre els dos campions de cada subgrup, mentre que els descensos seran directes en funció de la classificació final per posicions. En Toni Pérez, president del FC Palafrugell, ens en fa una valoració per als nostres micròfons.

A la resta de categoria la finalitat serà jugar a una volta de competició, mantenint en tots els casos les agrupacions actuals. Pel que fa al calendari, en aquelles competicions ja iniciades, es reprendrà a partir de la jornada en què es va quedar aturada. La resta de grups començaran la competició a partir de la primera jornada. La proposta traslladada a les entitats habilita fins a tres dates per a la recuperació de partits, distribuïdes al llarg dels mesos de febrer, març i abril. Les últimes categories del futbol femení i base viuran la seva arrencada els dies 16 i 17 de gener. Això si no canvia res d’aquí a les dates previstes.

El futbol sala començaran les seves lligues els dies 16 i 17 de gener amb l’adaptació del calendari a les noves dates de les competicions ja iniciades, així com l’arrencada de les que encara no han començat.. Alhora, es reestructura la competició a una volta, i s’establiran les quatre finestres per la recuperació dels partits suspesos. La Federació està lluitant per poder complir els entrenaments previstos amb situacions com el toc de queda, que impedeix als equips entrenar normalment. Molts equips s’ha vist obligats a canviar els horaris i a combinar-los amb la feina.

El president de la federació, Joan Soteras, ha anunciat el retorn del 50% de la quota del Portal del Federat a tots els federats amb llicència en actiu. Aquesta mesura servirà per pal·liar el tram de campionat que no s’ha pogut disputar a causa de les restriccions de la Covid-19. En els propers dies la Federació Catalana de Futbol continuarà amb la ronda de contactes telemàtics amb els clubs de futbol i futbol sala d’arreu del territori, amb noves reunions informatives per delegacions. Aquestes trobades serviran per recollir aportacions i propostes dels membres dels clubs que serviran per acabar de perfilar el document final per al retorn a les competicions.

La Federació Catalana de Futbol ha mantingut una reunió telemàtica amb els clubs (@FCF_CAT)

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).