Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


La Farmàcia 1912 ha viscut dues pandèmies

Escrit per el 23 de Maig de 2020

  • El 1918 va passar la grip espanyola i el 2020 està vivint el coronavirus. En parlem amb Marta Batlle.

La Farmàcia 1912, Montserrat Martí Pané, ha viscut dues pandèmies. Durant els més de 100 d’història ha passat la grip espanyola de 1918 i la COVID19 que s’està vivint actualment.

De com es va viure la grip espanyola no en tenim testimonis, però sí que hem volgut saber com han passat aquests dos mesos des d’un dels establiments històrics de Palafrugell. Marta Batlle, tècnic de farmàcia que treballa a la 1912 ens relata que el més complicat van ser els primers dies.

Un dels principals problemes, sobretot a l’inici de la pandèmia va ser la gestió de les mascaretes. En aquest sentit, fins i tot el personal de la farmàcia no en tenia per atendre el públic. Així, van estar unes setmanes treballant amb les que els hi proporcionaven els voluntaris.

Actualment, però ja disposen de suficient material d’autoprotecció per a la demanda que hi ha. No obstant això, van més curts de guants, tot i que Marta Batlle no els considera un element imprescindible perquè donen una falsa sensació de seguretat.

En aquesta línia, en aquests dos mesos d’Estat d’Alarma hi ha hagut molts moments de confusió. Dubtes sobre la utilitat dels guants, quin tipus de mascaretes són millors, etc.. Per això, la tècnic de farmàcia comenta que durant aquest temps també s’han convertit en assessors i psicòlegs davant del col·lapse d’altres vies d’informació com el 061.

Agraïment als usuaris i al voluntariat

Des de la farmàcia Martí Pané han volgut tenir un detall amb totes les persones voluntàries que els han ajudat. També amb els usuaris de l’establiment que han estat comprensius amb la situació i els han animat a seguir endavant.

Per tornar el recolzament de totes aquestes persones han elaborat aquest vídeo amb diverses imatges en les que es poden veure les mostres de solidaritat.

Així doncs, avui hem comentat amb Marta Batlle el fet que la Farmàcia 1912 ha viscut dues pandèmies. De la primera van poder tirar endavant i d’aquesta estan convençuts que també.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).