Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


La Diputació impulsa un projecte per la rehabilitació energètica en sectors residencials

Escrit per el 8 de Novembre de 2022

  • Es dota d’eines l’Administració pública per incentivar i facilitar la millora de l’eficiència energètica en aquestes zones.
  • Al Baix Empordà hi ha cinc municipis susceptibles de rebre les ajudes.

La Diputació de Girona posa en marxa el projecte ‘REHABGi, Rehabilitació energètica i adequació al canvi climàtic de sectors residencials a la demarcació de Girona’ amb l’objectiu de mitigar i adaptar-se als impactes del canvi climàtic, millorant l’eficiència energètica dels edificis. Ho explica Lluís Amat, diputat de Medi Ambient.

El treball ha estat elaborat per l’Estudi Ramon Folch i Associats, SL i té com a finalitat oferir les eines a l’administració pública per a incentivar, millorar i adequar l’eficiència energètica en sectors residencials amb necessitats a les comarques gironines.

En les conclusions dels darrers plans d’acció per a l’energia sostenible i el clima, a la demarcació, es va manifestar que les zones residencials consumeixen molta energia, fet que es va copsar la necessitat d’evitar les elevades emissions de gasos d’efecte hivernacle.

A més, l’augment de les onades de calor, dels dies consecutius sense precipitació i dels dies amb precipitació abundant pot incrementar encara més, els pròxims anys, la demanda energètica en climatització.

Posem a disposició de la ciutadania una eina indispensable per millorar els espais urbans en el seu conjunt, incidint especialment en els entorns vulnerables des d’un punt de vista social i ambiental.

Lluís Amat, diputat de Medi Ambient

La diagnosi es va dur a terme a les comarques on la Diputació de Girona disposa d’oficines de transició energètica que són el Baix Empordà, el Gironès i el Ripollès. Des de l’estiu, també s’hi han sumat la Selva i el Pla de l’Estany. En el cas de la nostra comarca, els municipis susceptibles a rebre les actuacions són Corçà, la Bisbal d’Empordà, Sant Feliu de Guíxols, Ullà i Verges.

Així, arran de les valoracions de les oportunitats i característiques de cada edifici, es va elaborar una guia d’acció amb les propostes d’actuació. S’han plantejat millores en el sistema d’eficiència energètica, com instal·lació de sistemes d’aïllament tèrmic exterior, canvi de fusteria de les finestres o aïllament de cobertes; la solució de producció energètica; d’estalvi d’aigua; la reducció de l’efecte d’illa de calor o la col·locació de punts de recàrrega de vehicles elèctrics als edificis.

Es tracta d’un projecte que ha de servir per estimular polítiques de rehabilitació en els àmbits local, comarcal i provincial, amb dades concretes i mecanismes que tenen sentit als barris o als pobles.

Lluís Amat, diputat de Medi Ambient

Aquestes actuacions poden rebre les ajudes de les administracions locals i del Fons Next Generation, malgrat això, els usuaris i les usuàries també, n’han d’aportar una part.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).