Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


La Cobla Ciutat de Girona recorda a Sirés

Escrit per a 7 de Novembre de 2019

  • Presenta la reedició del Volum VI de la Fonoteca de Cobla amb 24 sardanes del mestre Frederic Sirés.
  • Dissabte 9 a les 19h al Teatre Municipal de Palafrugell. Disposem de dues entrades per assistir al concert.

La cobla Ciutat de Girona recorda a Sirés aquest dissabte a les 19h al Teatre Municipal de Palafrugell. En aquest sentit, presenta un doble CD de sardanes del mestre Frederic Sirés i Puig. L’àlbum inclou i substitueix el Volum VI de la Fonoteca de Cobla editat el passat 2018. A més, des de Ràdio Palafrugell disposem de dues entrades per assistir al concert.

Joaquim Burjachs, director de la cobla Ciutat de Girona ha explicat que aquesta reedició es deu a que el passat 2018 van incloure, per error la sardana Elvireta. En aquest sentit, Burjachs destaca que en un principi havien trobat documentació que atribuïa la composició al compositor palafrugellenc.

Així, es va decidir retirar el Volum VI i substituir-lo per aquest doble àlbum que inclou les 12 sardanes enregistrades l’any 2018. A més, també hi ha La Gavina en versió de tenor i cobla i les 12 sardanes enregistrades enguany. En aquest sentit, el director de la cobla Ciutat de Girona ha volgut destacar la col·laboració de l’Agrupació Sardanista de Palafrugell.

Un projecte reconegut

Fonoteca de Cobla és un treball rigorós de recerca i investigació al voltant d’una sèrie de compositors no notoris però molt notables que ens han deixat un llegat massa vegades oblidat i, fins i tot, desconegut. L’objectiu de la creació de la Fonoteca de cobla és divulgar i preservar el patrimoni musical dins l’àmbit de la música per a cobla.

En aquest sentit, l’any 2018, la Fonoteca va rebre el Premi a la Divulgació Musical, Premi Capital de la Sardana i va formar part del catàleg d’activitats de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural. A més, Joaquim Burjachs avança que aquest dimecres van rebre el Premi Arç Cooperativa a l’Activitat de l’Associacionisme Cultural Català. El Premi compta amb una dotació econòmica de 1.000 euros, el corresponent trofeu, un diploma acreditatiu i una subscripció gratuïta a la publicació Canemàs: revista de pensament associatiu.  Uns reconeixements que per Burjachs reforcen la tasca que duen a terme.

La venda d’entrades del concert homenatge al Mestre Frederic Sirés de la cobla Ciutat de Girona, es realitza a la taquilla del mateix Teatre de Palafrugell i tenen un cost de 8 euros.  No obstant això, també podeu participar en el concurs per obtenir dues entrades gratuïtes comentant aquest post amb els vostre nom i cognoms.

Festa petita de Sant Martí

Més enllà del acte en què la cobla Ciutat de Girona recorda a Sirés, un any més, Palafrugell organitza altres activitats entorn la festa petita de Sant Martí, patró de la vila. El cap de setmana del 9 i 10 de novembre, diferents activitats acostaran cultura i tradició als palafrugellencs i visitants.

Així, el tret de sortida serà el dissabte dia 9 a les 12 del migdia a plaça Nova amb l’Audició de sardanes de Sant Martí a càrrec de la cobla Vila de la Jonquera.

El dilluns es tancaran els actes amb el lliurament de premis de l’11a Mostra de Pintura Rodolfo Candelaria. Les obres, a càrrec dels alumnes de 5è de Primària de les escoles de Palafrugell, estaran exposades de l’11 al 17 de novembre al Tabarín (vestíbul) del Teatre Municipal de Palafrugell (TMP). L’acte tindrà lloc a 2/4 de 6 de la tarda al TMP.

Finalment, a 2/4 de 8 del vespre a l’Església de Sant Martí tindrà lloc la Missa solemne en honor de Sant Martí. La Coral Mestre Sirés oferirà el cant dels goigs.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *