Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


La Càtedra GCT de Calonge i Sant Antoni ajudarà a alumnes a entendre l’impacte del turisme al segle XXI

Escrit per a 23 de Setembre de 2022

  • Dimensión socio-cultural del turismo té 652 pàgines i tracta el turisme des d’una vessant social i cultural amb reflexions i propostes d’exercicis d’antropòlegs, filòsofs, geògrafs o historiadors de l’Estat i de Llatinoamèrica.
  • S’ha presentat per primer cop a Calonge i, més endavant, es donarà a conèixer a Barcelona, Madrid, l’Argentina i Colòmbia.

La Càtedra de Gastronomia, Cultura i Turisme Calonge i Sant Antoni, nascuda l’any 2014, impulsa un manual docent inèdit sobre turisme cultural i social. Aquest compta amb la visió d’una trentena de professors i professores universitaris de Catalunya, de la resta de l’Estat espanyol i de l’estranger.

La guia Dimensión socio-cultural del turismo està formada per 652 pàgines i les aportacions sobre el turisme del segle XXI. Aquesta va ser presentada el passat 20 de setembre al castell de Calonge. Ho explica Dolors Vidal, directora de la Càtedra.

L’eix vertebrador és la cultura com a valor important en el turisme i també, els impactes socials que suposa.

És molt important que es publiqui un manual com aquest; és un llibre de docència que s’ampliarà i que contribuirà a formar els nostres professionals. Estem en una zona turística i, per formar futurs professionals, és important que tinguin nocions teòriques basades en pràctiques reals. Tots hem d’apostar cap aquesta professionalització.

Jordi Soler, alcalde de Calonge i Sant Antoni

Els centres educatius podran usar aquest treball per a formar a l’alumnat, adaptant-se als plans d’estudis. Vidal posa per exemple que al grau de Turisme de la Universitat de Girona i als centres adscrits podran emprar-lo en algunes assignatures.

Vidal destaca la importància del turisme a les comarques gironines, que reben uns 5 milions de turistes cada any. Per aquest motiu, des de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni es considerà necessari impulsar aquesta Càtedra. La guia es presentarà pròximament a Barcelona, Madrid, Argentina, Colòmbia, entre altres indrets.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *