Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


La campanya Es Niu supera els 300 menús

Escrit per el 13 de Novembre de 2019

  • En els 9 restaurants participants s’ha arribat a la xifra de 320 menús

La campanya gastronòmica Es Niu supera els 300 menús, en la seva 22a edició. Després d’un lleuger descens l’any anterior, enguany els 9 restaurants participants han servit prop de 320 menús. Aquests resultats mostren la bona acceptació d’aquest plat típicament genuí de la cuina més autòctona.

En aquesta 22a edició, els restaurants que han ofert aquest plat emblemàtic de la cuina local són: Restaurant L’Arc, Restaurant La Xicra i el Restaurant Pa i Raïm, de Palafrugell. D’altra banda, a Calella hi trobem el Restaurant el Balcó de Calella. Un any més hi han pres part el Restaurant Llafranc, el Restaurant Hotel Casamar, el Restaurant La Blanca i el Restaurant Terrassa Terramar de Llafranc. Per últim, també Tamariu hi ha estat representat amb el Restaurant El Clot dels Mussols.

Es Niu, un dels plats més emblemàtics de la cuina local

El Niu és un plat molt antic, d’origen palafrugellenc. Antigament, es tractava d’un plat de quaresma i es feia amb tripa de bacallà, ou dur, peixopalo i patata. En els seus inicis no s’hi posava carn. Amb el temps es va anar enriquint; els pescadors van afegir-hi sèpia i els surers el van completar amb aviram de cacera i fins i tot salsitxes.

Aquest és un plat d’hivern, que les colles de surers de Palafrugell solien anar a menjar els dilluns a la barraca. La preparació d’aquest plat és molt llarga; és per aquesta raó que, habitualment, no es troba a la majoria de cartes dels restaurants, i en tot cas cal encarregar-lo. Per aquest motiu és important remarcar la col·laboració dels restaurants que ens ofereixen, un any més, la possibilitat de gaudir d’aquest plat excepcional.   


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).