Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


La campanya de seguretat de joguines de la Policia Local de Palafrugell immobilitza 465 joguines

Escrit per el 29 de Desembre de 2022

  • Es van immobilitzar 465 joguines de les 14804 inspeccionades.
  • La campanya es va dur a terme del 12 al 18 de desembre.

Aquest any s’ha realitzat la segona campanya sobre la seguretat a les joguines. Com l’any passat, ha consistit a controlar l’etiquetatge de les joguines a les botigues de Palafrugell, per tal de comprovar que compleixen la normativa d’etiquetatge i seguretat. Així, es garanteix que són segures pels infants i aptes per a la seva venda.

La setmana de 12 al 18 de desembre es va iniciar la primera fase de les dues que consta la campanya. En aquesta primera, es van revisar un total de 14.804 articles essent necessari immobilitzar inicialment a les mateixes botigues un total de 465 unitats, quantitat que representa poc més del 3 %.

De moment, queda pendent la segona fase de la campanya que tindrà lloc la setmana del 9 al 14 de gener per comprovar si les botigues han pogut esmenar les deficiències detectades a les joguines immobilitzades i aquestes serien retornades per a la seva venda o, per contra, seria necessària la seva destrucció.

Cal recordar que durant la primera campanya de control a la seguretat a les joguines, el percentatge amb deficiències a l’etiquetatge i que van ser retirades van ser 484 articles, és a dir, un 7,7 % de les gairebé de les 6.500 controlades. No significa que fossin insegures, però no tenien l’etiquetatge que garantís que no ho eren.

En aquesta campanya, s’han revisat més del doble de joguines i les que presentaven deficiències a l’etiquetatge i que han estat retirades han passat de gairebé un 8 % a un 3 %, el que denota una bona tasca tant per part de les botigues com de la campanya de conscienciació de la Policia Local de Palafrugell.

D’altra banda, es va confeccionar un tríptic on s’informaven les dates de la campanya i dels requisits que havien d’incloure les etiquetes, a banda de recordar els requisits sobre documentació i permisos pels establiments. Els van repartir agents de la Unitat de Policia Comunitària, durant la setmana del 21 al 27 de novembre. També, se’ls informà que, en cas de dubte, podien posar-se en contacte amb la Unitat de Policia Administrativa.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).