Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


La Bòbila acollirà la Fira del Vi Costa Brava els dies 8, 9 i 10 de desembre

Escrit per a 5 de desembre de 2022

  • Un centenar de vins i escumosos de tot el territori català seran els grans protagonistes de la fira.
  • Entre les novetats d’enguany, el nou horari de migdia i vespre, l’Espai Enogastronòmic de tastos i tallers i l’oferta ampliada de gastronomia.

Els dies 8, 9 i 10 de desembre se celebrarà a Palafrugell la Fira del Vi Costa Brava, hereva de les 40 edicions passades de la Fira de Vins i Caves de Catalunya a la Costa Brava. Durant aquests tres dies l’espai de la Bòbila de Palafrugell es convertirà en la capital dels vins i escumosos de Catalunya. Judit Lloberol, gerent del Grup Costa Brava Centre, ens destacava el canvi de data a l’Esmorzar de Ràdio Palafrugell.

Des de l’any 1981, la Unió d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre organitza la fira. En els diferents estands del certamen es podran degustar prop de cent referències de més de seixanta cellers procedents de totes les denominacions d’origen i zones qualificades catalanes, amb un important pes específic dels vins de la DO Empordà.

Com a novetats, s’inclou canvis de nom, dates i ubicació. L’horari dels tres dies serà de migdia, de les 12.00 h a les 15.00 h, i de vespre, de 19.00 h a 23.00 h, i es disposarà de l’Espai Enogastronòmic. Aquest comptarà amb tallers per a totes les edats i activitats de tast dirigides, per tal de promocionar i fer conèixer els productes tant de vi com gastronòmics del nostre territori.

A més, ja no se situarà a la plaça de Can Mario, sinó a la Bòbila per evitar possibles inclemències meteorològiques.

A aquests tallers s’hi accedirà mitjançant reserva. S’ha creat un compte d’Instagram propi on s’informa detalladament de tota la programació dels tastos. L’aforament és de trenta persones i el preu és de 8 euros. Per fer les inscripcions, cal posar-se en contacte amb l’organització trucant al 972 60 00 69.

També s’amplia l’oferta gastronòmica. A més de la ja tradicional taula de formatges catalans, enguany es podran adquirir tastets gastronòmics preparats pels restaurants del col·lectiu Cuina de l’Empordanet. Cada dia en horari de vespre, quatre restaurants diferents prepararan platets amb què els visitants a la Fira podran acompanyar els vins que degustin.

Pel que fa al funcionament de la fira, els assistents compraran uns tiquets que bescanviaran pels tastos de vi, les taules de formatge i els tastets gastronòmics.

L’objectiu principal és el de donar a conèixer la riquesa vinícola de Catalunya amb la presència de totes les DO catalanes, tant al públic local com els visitants que passin el pont de desembre a la Costa Brava. També, dinamitzar el territori en l’àmbit turístic i econòmic fora de la temporada més habitual.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *