Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


La biografia d’Antoni Gutiérrez Díaz ‘el Guti’ a la Biblioteca de Palafrugell

Escrit per el 21 de Gener de 2022

  • La presentació tindrà lloc a la Biblioteca a les 19 hores del divendres 21 de gener.
  • Es recordarà la figura d’una personalitat influent en la política catalana.
  • Hi participarà l’autor, Txema Castiella, i l’exalcalde Lluís Medir.

Aquesta tarda es presentarà el llibre El Guti, l’optimisme de la voluntat a la Biblioteca de Palafrugell. L’acte tindrà lloc a les 19 hores i anirà a càrrec de l’autor, Txema Castiella, i de l’exalcalde Lluís Medir.

El llibre és una biografia d’Antoni Gutiérrez Díaz ‘el Guti’, un polític destacat en la lluita contra el franquisme per recuperar les llibertats democràtiques i nacionals. El polític, nascut a Premià de Mar el 19 de gener de 1929, va ser secretari general del PSUC, diputat del Parlament de Catalunya, del Congrés dels Diputats i del Parlament Europeu. A més, va formar part del primer govern d’unitat de la Generalitat amb Josep Tarradellas. Per altra banda, també era metge, tal com ens explica Lluís Medir, exalcalde de Palafrugell.

L’exalcalde palafrugellenc explica que va treballar amb Antoni Gutiérrez i destaca la seva relació dins del partit. A més, afegeix que la relació es va mantenir quan Medir va estar al capdavant de l’alcaldia de Palafrugell.

També destaca que el llibre de Txema Castiella remarca molts aspectes del polític que van quedant en l’oblit i explica com va ser la Transició espanyola. Per Medir, cal posar més èmfasi sobre la clandestinitat durant aquella època.

Com a exemple de la defensa dels seus ideals, l’autor Txema Castiella exposa que va ser una personalitat que va estar detinguda diverses vegades per defensar la seva ideologia, la democràcia i la lluita contra la dictadura franquista.

Medir afegeix que qui llegeixi el llibre podrà conèixer més sobre un dels personatges més importants a la història recent de Catalunya. També remarca la rigorositat de la publicació.

Txema Castiella: l’autor

L’autor del llibre és Txema Castiella qui va copsar la necessitat de difondre la figura del Guti, la seva manera de fer política i els seus valors.

En aquest sentit, l’autor defineix la publicació com una biografia. Explica que no hi ha cap fet de ficció, sinó que se segueix una narrativa cronològica per exposar la trajectòria del polític. No obstant això, també alterna alguns capítols per introduir algunes de les personalitats més destacades del moment.

Tot i que només fa 15 anys de la defunció d’Antoni Gutiérrez, l’autor té la visió de què la figura del Guti cal rescatar-la, per remarcar els valors com el diàleg o la paciència, els quals serien tan necessaris en la política actual.

Per acabar, cal recordar que cal la inscripció prèvia per assistir a la presentació. Es pot fer a la Biblioteca o al telèfon 972 30 48 09.

Conversa íntegra de Rafel Corbí amb Lluís Medir

Conversa íntegra de Rafel Corbí amb Txema Castiella


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).