Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


La Biblioteca de Palafrugell posa en valor la figura de Felícia Fuster

Escrit per el 8 de Desembre de 2021

  • Aquest 2021 se celebra l’any Felícia Fuster i per aquest motiu s’ha programat un club de lectura al voltant d’una de les obres de l’escriptora i artista plàstica.
  • Lluïsa Julià, comissària literària de l’Any Fuster serà l’encarregada de conduir l’activitat.

Durant aquest 2021 s’han anat fent diverses accions per recuperar la figura de Felícia Fuster en motiu del centenari del seu naixement. En aquest sentit, aquest dijous a les 18h la Biblioteca de Palafrugell acull un club de lectura al voltant d’una de les obres de Fuster, en aquest cas Aquelles cordes del vent.

Lluïsa Julià, coordinadora de l’any Felicia Fuster exposa qui era Felicia Fuster: una poeta, escriptora i pintora del mitjans del segle passat. Julià comenta que el principals motiu perquè la figura de Fuster no sigui reconeguda és per la seva marxa a París a l’any 1950. Una marxa obligada per poder estar en contacte amb el món de l’art, ja que aquí, en ple franquisme, era impossible, segons Lluïsa Julià.

Felícia Fuster, va abandonar l’activitat artística en un moment de la seva vida el qual va dedicar a fer un petit patrimoni. Després, va poder dedicar-se exclusivament a la pintura, l’escriptura i l’estudi de la llengua.

L’any 1983, a l’edat dels seixanta-tres anys, Fuster va presentar la seva poesia al premi Carles Riba, on va sorprendre a tothom amb les seves lletres. Així com a Maria Mercè Marçal, jurat en l’edició. A continuació, Julià explica com Fuster va quedar finalista i perquè les seves lletres van sorprendre el públic.

Felícia Fuster

Felicia Fuster, la pintura i la poesia en paral·lel

Conversant sobre l’obra de Felícia, Julià la descriu com una obra excepcional. Pròpia d’un estil “outsider” i pertinaç, perquè ella no vol estar en els nuclis culturals, ella vol fer la seva via. I en tot cas l’obra ja es defensarà ella mateixa”.

Preguntada sobre el coneixement de l’obra de Fuster, Julià defensa que tot i les restriccions de la pandèmia, els resultats de l’Any Felícia Fuster han estat bons. A continuació, Julià justifica el perquè han focalitzat les activitats de l’efemèride a l’obra artística de Felícia, més que a la literària.

Sobre l’obra Aquelles cordes del vent comentada durant l’activitat de dijous, la coordinadora avança que es tracta d’un llibre de poesia en vers lliure. El qual “construeix com a subjecte la seva personalitat i evoluciona cap a alguna positivitat”. Treballant temes existencials amb una llengua viva, i alhora, integrats en l’actualitat.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).