Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


La Biblioteca de Palafrugell difondrà la figura del periodista ganxó Gaziel

Escrit per a 3 de Novembre de 2021

  • Miquel Martín i Olga Cercós divulgaran l’obra del periodista de Sant Feliu de Guíxols Gaziel.
  • El ganxó va ser director de La Vanguardia, corresponsal de guerra i té una extensa obra literària.
  • L’activitat tindrà lloc a la Biblioteca de Palafrugell el dijous 4 de novembre a les 19 hores.

La Biblioteca de Palafrugell organitza la xerrada ‘Gaziel comentat. Periodisme i literatura’ que tindrà lloc aquest dijous a les 7 de la tarda, a càrrec de l’escriptor Miquel Martín i l’actriu Olga Cercós.

Aquest acte forma part de les activitats que promouen autors i autores catalans com Mercè Rodoreda, Víctor Català o Joan Vinyoli, entre d’altres. En aquesta ocasió, permetrà conèixer més sobre la figura del periodista i escriptor ganxó, Agustí Calvet i Pascual, més conegut amb el pseudònim de Gaziel. Nasqué l’any 1887 a Sant Feliu de Guíxols i morí als 76 anys a Barcelona. L’escriptor Miquel Martín remarca que és un autor molt desconegut, tot i que va publicar una extensa obra literària.

“No s’entendria el periodisme d’aquest país sense Gaziel”

Miquel Martín remarca que per entendre el periodisme de Catalunya cal considerar la figura de Gaziel, ja que va innovar-lo. El ganxó va ser corresponsal de guerra, va publicar a La Veu de Catalunya i va ser director de La Vanguardia. A més, també va treballar a l’Institut d’Estudis Catalans.

Per tal de conèixer-lo més, en aquesta activitat s’oferirà un recull de la seva obra més destacada contextualitzant-la amb la seva vida, des del seu naixement fins a la seva mort. L’actriu Olga Cercós posarà la veu a les lectures.

Altrament, també es plantejaran els possibles motius pels quals el periodista ganxó ha quedat molt oblidat, si va ser perquè es va exiliar, per la seva ideologia o perquè part de l’obra la publicà en castellà.

Per acabar, Miquel Martín convida a tothom a conèixer més sobre la figura, l’estil de l’escriptura i l’obra de Gaziel, assistint a la xerrada que tindrà lloc dijous a la Sala Polivalent de la Biblioteca de Palafrugell. També, recordar que l’acte és gratuït, però que requereix inscripció prèvia a la biblioteca o trucant al telèfon 972 30 48 09.

Finalment, recordar que es pot recuperar la conversa íntegra amb Miquel Martín, a continuació.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *