Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Jutgen un veí de Palafrugell per uns missatges que, segons la Fiscalia, enaltien el terrorisme

Escrit per a 27 de Juny de 2022

  • Aquest dijous es jutja un veí de Palafrugell acusat d’enaltir el terrorisme gihadista
  • Li demanen tres anys de presó i 4.800 euros de multa

Aquesta setmana comença a l’Audiència Nacional, a Madrid, un judici contra un veí de Palafrugell per un suposat delicte d’enaltiment del terrorisme a Facebook. Així ho avancen diversos mitjans. La Fiscalia li demana tres anys de presó.

Segons les investigacions, el detingut era “seguidor de pàgines gihadistes” i això es mostrava en algunes de les seves publicacions. I la Fiscalia té clar que alguns dels seus missatges feien referència als atemptats de Barcelona i Cambrils de l’agost del 2017.

Per exemple, hores després dels atacs, hauria fet la següent publicació a Facebook: «Que la pau i la misericòrdia estiguin amb vosaltres, germans de la Unicitat». També hauria publicat una imatge on es podia llegir: «Aquell que busqui la trobada amb Déu, Déu voldrà trobar-se amb ell». Durant els mesos posteriors, hauria fet altres comentaris similars.

El Ministeri Públic parla d’una «creixent identificació amb els grups que, a cada moment, manifestaven més violència i radicalitat en les seves accions dins del moviment gihadista global». I afegeix: «El material al qual ha accedit, ha difós amb comentaris i emmagatzemat ha estat elaborat per productores de Daesh amb la finalitat propagandística d’estendre el seu discurs radical i captar adeptes en la causa».

La Fiscalia de l’Audiència Nacional sol·licita tres anys de presó i 4.800 euros de multa. També volen que se li tanquin les xarxes socials i que passi quatre anys més en llibertat vigilada.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *