Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Josep Torrent i Salvador Casas escriuen sobre el llibre medieval Voynich

Escrit per el 13 d'Abril de 2023

  • Va ser el llibre guanyador del VI Premi Empordà de Novel·la. Es publicarà a la tardor.

Els escriptors Josep Torrent i Salvador Casas escriuen un llibre de ficció sobre Voynich, un manuscrit medieval que ningú l’ha pogut desxifrar fins ara. L’obra de Torrent i Casas es publicarà a la tardor, però ha guanyat el VI Premi Empordà de Novel·la.

Jo he robat el manuscrit Voynich explica el robatori del manuscrit per solucionar un càncer de pàncrees hereditari. La novel·la de gènere d’intriga, ficció i negra s’ambienta en espais de Girona, Bellcaire d’Empordà o els Estats Units, entre altres.

Josep Torrent explica que el manuscrit original medieval conté il·lustracions de plantes inexistents, persones nues i constel·lacions, entre altres; però també, caràcters indesxifrables per ara. El llibre data del segle XV.

Josep Torrent i Salvador Casas van decidir escriure la novel·la conjuntament. Casas explica que Torrent ja havia començat a plantejar la narrativa quan va començar en el projecte.

El llibre és el guanyador del Premi Empordà de Novel·la. La voluntat del premi és apostar per la cultura i la llengua local i donar a conèixer el nom de l’Empordà. L’acte d’entrega dels guardons es va fer a Santa Cristina d’Aro el 31 de març.

Actualment, el Consell Comarcal organitza els premis amb la participació dels ajuntaments de la Baix Empordà. Inicialment, va néixer de la mà del bisbalenc Jordi Imaz i de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà. El premi consisteix en 7.000 euros i la publicació de l’obra per l’editorial figuerenca Brau Edicions.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).