Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Josep Pla i els artistes que va conèixer a París

Escrit per a 9 de Juliol de 2021

  • La nova exposició de la Fundació Josep Pla posa la mirada en les relacions que l’escriptor palafrugellenc va tenir durant el 1913 i el 1925 a París.
  • La historiadora de l’art i comissària de la mostra, Mariona Seguranyes, fa una pinzellada per aquest treball.

Avui divendres a les 19h s’inaugura la nova exposició temporal de la Fundació Josep Pla. De Palafrugell a París, 1913-1925. Josep Pla i els artistes, una mirada literària dona fe de la relació de Pla amb tenir amb els artistes que va conèixer a París. A través de correspondència, articles i altres documents, Mariona Seguranyes mostra la influència que van tenir en Pla els artistes amb els que va mantenir una relació a la capital de França.

L’exposició està dividida en dos espais: d’una banda, la sala dedicada a Palafrugell. Mariona Seguranyes, comissària de la mostra, detalla que en aquest espai es pot observar la relació de Pla amb Joan Baptista Coromina i Francesc Gimeno.

D’altra banda, a l’espai dedicat als artistes que el palafrugellenc va conèixer a París hi ha un bust obra d’Enric Casanovas. A més, de correspondència i altres obres de noms com Domènec Carles, Lluís Mercadé, Joaquim Sunyer o Pere Ynglada, entre d’altres.

La tria d’aquests artistes, segons explica Seguranyes, s’ha fet per la relació directa que aquests van tenir amb Josep Pla. Així, s’ha escollit una obra de cadascún d’aquests artistes que Pla va veure o que es van fer mentre l’escritpor i l’artista en qüestió tenien relació.

La influència dels intel·lectuals catalans que estaven a París

Gràcies a l’exposició també es pot entendre d’on sorgeix el gust estètic de Josep Pla. Així, la influència dels artistes impressionistes i cubistes de l’època hi és molt present.

D’altra banda, Mariona Seguranyes destaca que, malgrat que a París només s’hi està entre els anys 20 i 21, sempre va ser un lloc d’aturada quan viatjava a d’altres països.

L’exposició s’inaugura avui divendres a les 19h a la Fundació Josep Pla, però es podrà visitar fins el 30 d’octubre. A més, durant aquest període també es faran visites guiades a càrrec de la Mariona Seguranyes i es faran activitats en paral·lel a la mostra. Per últim, podeu escoltar l’entrevista íntegra en la que la comissària explica la relació que Josep Pla va tenir amb els artistes que va conèixer a París.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *