Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Josep Gordi presenta el llibre “Cent Curiositats Sobre els Arbres” al Museu del Suro

Escrit per el 29 de Juny de 2023

  • Aquesta activitat gratuïta serà aquest divendres a les 8 del vespre al Museu del suro de Palafrugell

Els arbres i els boscos, moltes vegades, són notícia quan es cremen, desforesten o desapareixen. Malgrat el predomini als diaris o noticiaris d’una negativitat informativa, tant els arbres com els boscos atresoren moltes històries positives que fan referència als seus valors ecològics, biològics, econòmics, socials, culturals o espirituals.

Les 100 curiositats fan referència a la diversitat de funcions que des temps reculats els arbres i els boscos ofereixen a les diferents cultures del planeta. El propòsit que hi ha darrere l’escriptura d’aquest llibre no és només satisfer la curiositat, sinó també afavorir un veritable i profund sentiment de comprensió i estima cap als arbres. Un llibre per curiosos, com ho defineix l’autor, en Josep Gordi.

L’autor ha dividit el llibre en 5 àmbits diferents, dins dels quals intenta respondre preguntes sobre el món forestal.

Una trajectòria de molts anys a la Universitat de Girona

Josep Gordi (Mollet del Vallès) és doctor en Geografia i al llarg de quasi trenta anys ha estat professor de geografia física a la Universitat de Girona; també va ser Degà de la Facultat de Lletres. Fa temps que va prendre consciència que la Natura s’escriu amb majúscula i s’ha de viure com una unitat.

Des d’aquell moment, la seva activitat ha seguit altres camins, més oberts, de mirada més àmplia. D’aquesta nova òptica neixen les seves darreres iniciatives: des de fa sis anys coordina el postgrau Valors i Significats Espirituals de la Natura que ofereix la Fundació de la Universitat de Girona.

En els darrers anys ha publicat: Natura i espiritualitat a Catalunya (2011), Tornar a la natura (2016), Arbres i espiritualitat (2016), Sant Francesc, Verdaguer i la natura (2019) i Tocats per la Natura (2020) i Banys de bosc (Cossetània, 2022).

Podeu visitar la seva pàgina web en el següent enllaç


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).