Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Josep Ferrés: “No s’ha desclassificat res [amb la moratòria urbanística]”

Escrit per a 23 de Març de 2023

  • Josep Ferrés defensa la protecció del parcel·lari de Palafrugell i la previsió de sòl per a la creació d’energia renovable.

Josep Ferrés afirma a Ràdio Palafrugell que “no s’ha desclassificat res” amb la moratòria urbanística. I que a l’hora de formar govern, “la desclassificació del sòl serà una línia vermella incandescent”.

Josep Ferrés afirma, a la ronda d’entrevistes preelectorals de l’Esmorzar de Ràdio Palafrugell, que és necessari desclassificar sòls urbanitzables a la costa. En aquest sentit, explica que hi ha zones que s’haurien d’haver fet plans especials i parcials per determinar si continuen sent edificables o no.

El candidat destaca l’exemple de no permetre la construcció de l’hotel que se situaria a la muntanya que separa Tamariu i Aigua Xelida, però també, 54 habitatges darrere la platja del Canadell. Comenta que té un impacte paisatgístic, però a més s’han de construir vials i fer-hi arribar subministraments.

També, destaca l’impacte pel medi marí. Explica que si arriba l’aigua dels habitatges sense netejar al mar també afecta la qualitat de la posidònia. Comenta que a Llafranc no n’hi ha per les dragues del port, la sorra contaminada per les embarcacions i la brutícia de la riera.

En el cas de Palafrugell, defensa que cal crear habitatge per facilitar l’emancipació dels joves, edificis tutelats per a la gent gran o d’acollida. Defensa la rehabilitació de can Salgues com un espai inclusiu i que esdevingui una zona rellevant per la ciutat, entre el paratge de les Torretes i l’escola Josep Barceló i Matas.

A més, explica que cal protegir el parcel·lari de Palafrugell, és a dir, la distribució de les parcel·les dels diferents carrers. Ferrés defensa que es limiti la unió i no es construeixi tant habitatge plurifamiliar, amb la possibilitat de conflictes.

Per altra banda, destaca que cal preveure sòls per a la creació d’energia renovable i polítiques de reciclatge. Inclouria el canvi d’ubicació de la deixalleria i ubicar-la prop de la C-31. A més, mancomunar-la amb municipis del voltant, amb l’objectiu de poder generar energia dels residus.

Pel que fa al transport públic, Palafrugell en Comú Podem vol potenciar-lo, tant l’urbà com l’interurbà. En el cas de la possible construcció del Tren Tram Costa Brava avança que caldria decidir en quin lloc s’hauria de construir l’estació. Però, Ferrés també defensa crear aparcaments dissuasius a l’autovia de Calella o a la cruïlla del camí de la Font d’en Xeco i la carretera de Tamariu per facilitar el transport públic als nuclis de platja.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *