Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Jornada d’intercanvi entre el Centre Tramuntana i Centre El Puig

Escrit per el 2 de Juny de 2022

  • Els centres ocupacionals i especials de treball del Baix Empordà i el Pla de l’Estany es troben a Palafrugell
  • La trobada va consistir en una visita a les instal·lacions del Centre Tramuntana i als Jardins de Cap Roig, un dels espais on el centre del Baix Empordà treballa.

El passat divendres 27 de maig, el Centre Tramuntana i el Centre El Puig, els centres especials de treball de les comarques del Baix Empordà i el Pla de l’Estany, respectivament, van dur a terme una primera jornada d’intercanvi en què més de 40 treballadors del Puig van visitar les instal·lacions del centre palafrugellenc per conèixer el seu funcionament.

Un cop acabada la ruta pel centre, es van dirigir als Jardins de Cap Roig. Allà, els treballadors del Centre Tramuntana els van oferir una visita guiada sota el títol “Les mil cares dels Jardins de Cap Roig”, de la mà de la Fundació La Caixa. En la visita s’explic`à tant la història com el manteniment de cada un dels racons dels jardins que es fa des del centre especial de treball.

Tasques del Centre Tramuntana a Cap Roig

Pel que fa a les tasques que el Centre Tramuntana desenvolupa als Jardins de Cap Roig, principalment treballen la neteja i les males herbes. També la instal·lació del reg automàtic i reforç amb mànega, si és necessari. Així mateix, el centre ofereix la plantació de flors, amb plantacions de temporada i, en èpoques més concretes, realitza la poda i la neteja de boscos. Finalment, el centre s’encarrega de facilitar i distribuir plantes dins les instal·lacions, com l’auditori i el claustre, juntament amb el seu manteniment.

Per al president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Manel Loureiro, la feina que es du a terme des dels centres especials de treball és molt important. Jornades com les que hem viscut posen en valor aquests espais que milloren la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual. També permeten compartir coneixements i formes de treballar entre els diferents centres”.

El Centre Tramuntana

El Centre Tramuntana depèn del Consell Comarcal del Baix Empordà. Ofereix serveis i suport a les persones amb discapacitat intel·lectual que no poden accedir al mercat de treball ordinari. El Centre disposa de tres tipus de serveis: el Servei de Teràpia Ocupacional a Palafrugell i Sant Feliu de Guíxols (STO), el Servei Ocupacional d’Inserció (SOI) i el Centre Especial de Treball (CET).

Pere Cañigueral, responsable del Centre Tramuntana, ens explica com es va desenvolupar la visita.

Trobareu més informació sobre els serveis que ofereix el centre en el següent enllaç: https://www.baixemporda.cat/ca/carta-de-serveis/tramuntana-cet-co/


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).