Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Joan Vigas serà dissabte el nou alcalde de Palafrugell

Escrit per el 23 de Maig de 2022

  • Dissabte 28 de maig, a les 12 del migdia, es farà el ple de relleu, des del Teatre Municipal de Palafrugell
  • Vigas serà alcalde d’acord amb el pacte de govern entre ERC i SGdP.

Palafrugell acabarà la setmana amb nou alcalde. Dissabte, l’actual primer tinent d’alcalde, Joan Vigas, serà el nou batlle, en substitució de Josep Piferrer. El canvi es fa arran del pacte de govern entre Esquerra Republicana i Som Gent de Poble. Tots dos partits van acordar el 2019 que l’últim any de mandat, Vigas lideraria el consistori.

Les eleccions municipals de 2019 a Palafrugell van deixar un escenari fragmentat, en què el PSC de Juli Fernández va guanyar els comicis per 121 vots de diferència i empatat a 7 regidors amb ERC. Per això, els republicans van haver de pactar amb SGdP i JuntsxCat per sumar majoria absoluta. L’agrupació de Joan Vigas era el tercer partit del plenari, amb tres regidors.

D’aquesta manera, Vigas serà alcalde durant un any. El ple serà dissabte 28 de maig, exactament a un any vista de les eleccions del 28 de maig de 2023. La sessió plenària tindrà lloc a les 12 del migdia al Teatre Municipal de Palafrugell. Serà un acte bàsicament protocol·lari. Piferrer deixarà la vara d’alcalde al seu successor. Però tots els partits hi diran la seva.

Ràdio Palafrugell transmetrà el ple en directe en un programa des del Teatre Municipal, amb entrevistes i anàlisi.

Abans, aquest dimarts a les 18.45 tindrà lloc un ple extraordinari per prendre coneixement de la renúncia de Josep Piferrer com a alcalde.

Joan Vigas, d’empresari surer a alcalde

Joan Vigas i Bonay, nascut a Palafrugell el 1958. És fill d’una nissaga d’empresaris surers. Diplomat en Empresarials. Després de treballar un temps a una bodega de Bourgogne, es va incorporar a l’empresa familiar J. Vigas S.A., on va desenvolupar durant 39 anys la seva carrera professional i en la qual va ocupar diferents càrrecs (conseller delegat, gerent, responsable de diferents mercats internacionals, controller, responsable financer).

Ha ocupat la vicepresidència de la Cambra de Comerç de Palamós durant 6 anys, i ha estat membre de la territorial gironina de la mútua d’accidents Activa Mútua. Ha ocupat diferents càrrecs a l’Associació d’Empresaris Surers (AECORK), així com diferents càrrecs a entitats lligades al món de l’esport. Va ser president de l’assemblea local de l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) durant 3 anys.

L’octubre 2018 va ser cofundador del partit polític Som Gent del Poble. Regidor a l’Ajuntament de Palafrugell des de 2019.

Vigas arribarà a l’alcaldia en plenes Festes de Primavera. I el seu mandat arrencarà amb un estiu que es preveu massiu a Palafrugell. Això pot generar una eufòria econòmica, però també es toparà amb possibles conflictes de mobilitat com el de la carretera vella, o els efectes que generin les obres de l’avinguda Espanya.

Precisament la finalització de les obres de la primera fase de la remodelació de l’avinguda Espanya serà un dels grans assumptes de l’any de mandat. I la incògnita de si hi haurà temps i diners de fer la segona fase. També han de finalitzar altres obres com la plaça Priorat Santa Anna o l’antic Museu del Suro.

També caldrà veure si serà en aquest any mandat que arriba la sentència definitiva del xalet del Golfet, que podria suposar l’enderroc del polèmic edifici.

Però una de les grans incògnites d’aquest any de mandat és precisament el futur de Joan Vigas. Es tornarà a presentar a l’alcaldia el 2023? La pregunta encara no té resposta pública.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).Segueix llegint