Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


La Fundació Ernest Morató organitza la primera edició de la gran Cantada d’Havaneres

Escrit per el 7 d'Abril de 2022

La Fundació Ernest Morató organitza la primera edició de la Gran Cantada d’Havaneres, un projecte va néixer a l’Escola Pi Verd de Palafrugell. L’espectacle es farà dissabte 14 de maig a l’Auditori de Girona, i hi participaran més de 300 alumnes d’escoles de les comarques de Girona, el Grup Port Bo, Carles Casanovas i Marc Torres com a actors, amb altres artistes.

El president de la Fundació Ernest Morató, Enric Frigola, explica a Ràdio Palafrugell que aquest és l’acte més important que han fet els “últims anys, i potser en la seva història”. I en destaca la magnitud de l’acte.

La cantada es dirà Vora la mar s’hi passeja un avi, i dona a conèixer l’origen de l’havanera a través del diàleg entre l’avi Tianet (interpretat per Carles Casanovas) i un nen. D’aquesta manera, ens endinsarem a les experiències viscudes pel vell pescador, on històries de mar i de pescadors s’enllacen a ritme d’havanera.

El projecte de la Cantadeta d’havaneres va néixer a l’àrea de música de l’Escola Pi Verd de Palafrugell. El maig del 2019 es va fer un primer concert amb els alumnes de cinquè de primària d’aquesta escola al Teatre Municipal de Palafrugell amb la participació del grup l’Empordanet. Ara s’hi han incorporat altres centres.

Partint de la tradicional Cantada d’havaneres de Calella de Palafrugell, que es fa cada any el primer dissabte de juliol, ara s’ha engegat un projecte escolar que s’adapti i simuli una tradicional cantada d’havaneres on hi ha diferents parts implicades: els alumnes de Cicle Mitjà i Superior de les escoles participants, els especialistes de música, les tutores, mestres, equips directius, un grup d’havaneres i les institucions esmentades.

Les entrades es poden comprar a la web de la Fundació Ernest Morató.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).