Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Instal·len una càmera de control del pas de vehicles

Escrit per a 20 de Juny de 2019

  • La mesura ha començat al carrer Botines amb l’objectiu de pacificar el centre de la vila, donant prioritat als vianants.
  • Les càmeres estan en període de proves i no s’aplicaran sancions

Palafrugell fa anys que treballa per fer de la zona centre de la vila un lloc més amable amb els vianants. En aquesta sentit, s’ha instal·lat una càmera de control del pas de vehicles a l’inici del carrer Botines. Aquest és el primer punt en el que s’hi ha instal·lat aqueste element, tot i que està previst posar-ne en d’altres punt del centre de Palafrugell.

Aquesta mesura ha començat per l’entrada del carrer Botines, on ja és visible un cartell en el que s’informa que la prioritat és per als vianants. A més, el panell també explica que la velocitat màxima és de 20 quilòmetres i que no s’hi pot estacionar ni poden entrar vehicles de més de 3,5 tones.

No obstant aquest cartell, i la col·locació de la càmera de control de pas de vehicles, encara es troba en període de proves. La idea del consistori és que aquest període de gràcia s’allargui, com a mínim, tot l’estiu. Així doncs, les sancions començarien aplicar-se a partir del mes de setembre.

Instal·len càmeres de control de pas al centre de Palafrugell
Cartell informatiu de zona prioritària per a vianants a l’inici del carrer Botines

D’altra banda, també està prevista la instal·lació de càmeres de control de pas de vehicles a més punts del centre de Palafrugell. Entre d’altres carrers, ja hi ha cartells informatius al carrer Tarongeta. En aquest cas, es tracta d’un carrer més complexe, com destaca a Ràdio Palafrugell, Josep Piferrer.

Crítica de l’oposició

Les crítiques des de l’oposició no han trigat en arribar. Juli Fernández, portaveu del PSC, malgrat mostrar-se partidari de limitar l’accés de vehicles al centre, ha remarcat que “cal buscar el consens amb els veïns i els establiments”

A més, Fernández també ha remarcat que “el govern local i el seu alcalde, demostren que governen d’esquenes a la gent”. “Ara, que ja governen, tiren pel dret, com sempre han fet, sense escoltar a la gent afectada” apunta el portaveu socialista.

No obstant això, Josep Piferrer ha remarcat que la instal·lació de la càmera del carrer Botines era un fet conegut pels veïns i veïnes del carrer Sant Sebastià, així com dels comerciant.

Instal·len una càmera de control del pas de vehicles
Càmera de control de pas de vehicles del carrer Botines

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *