Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Instal·lacions, més places d’I2 i barracons: els reptes del nou curs a Palafrugell

Escrit per el 7 de Setembre de 2023

Ha començat un nou curs escolar a Palafrugell però es mantenen les reclamacions i reptes dels últims anys: la necessitat de noves instal·lacions i de més places d’I2. Aquest any, amb una novetat, que és la presència de barracons a l’Institut La Sureda, que ha crescut amb un curs més. La regidora d’Educació, Maria Lluïsa Teixidor, reclama a la Generalitat fer una planificació de les necessitats a mitjà termini.

Aquest any, el curs de dos anys (l’I2) de les escoles bressol és gratuït. I això ha fet créixer molt la demanda, i en aquests moments hi ha una trentena de famílies que no han pogut matricular els seus fills a Palafrugell. Ara bé, Teixidor explica a Ràdio Palafrugell que esperen poder ampliar en 20 places els propers mesos.

A més, alerta que si l’any que ve l’I1 també és gratuït, caldrà treballar per fer créixer les places del global de les escoles bressol municipal.

Un altre dels problemes del sistema educatiu a Palafrugell, i podríem dir que a tot el país, és la manca d’espais. Enguany l’Institut la Sureda estrena mòduls prefabricats (els anteriorment anomenats barracons, ara aularis). La regidora explica que “ens consta que s’ha patit des del Departament d’Educació perquè avui estigués tot instal·lat, però celebrem que hagi estat així perquè, si no, hauria estat un problema afegit”.

En tot cas, a l’hora de planificar les instal·lacions, cal mirar la piràmide de població menor d’edat. Així com hi ha una alta demanda de places d’ESO, en el cas de preescolar i Infantil, no és tan alta. Això fa pensar que, d’aquí a uns anys, la necessitat d’espais als cursos més grans no serà tan important.

Una de les necessitats més importants és la d’un gimnàs al Barceló i Matas. Per aquest curs, el Departament ha fet una pista per fer Educació Física, però hi fa falta un espai cobert.

El gimnàs anterior del Barceló i Matas es va convertir en aules de l’Institut La Sureda. La regidora assegura que “quan la necessitat és urgent, de vegades es vesteix un sant per desvestir-ne un altre. Però hi ha coses que no es poden improvisar”.

Etiquetes

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).