Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Iniciativa per vèncer la soledat en els hospitals

Escrit per el 29 d'Abril de 2020

  • La Societat Catalana de Tecnologia impulsa un projecte anomenat TelecomuniCAT
  • Col·laboració de Palarobòtica per portar dispositius electrònics als hospitals i residències

De resultes de l’estat d’emergència sanitària, la Societat Catalana de Tecnologia ha impulsat un projecte ciutadà i solidari anomenat TelecomuniCAT. Una iniciativa per vèncer la soledat, que rep la col·laboració de diferents associacions de robòtica educativa com ara PalaRobòtica (Palafrugell):

El professor David Llamas explica el projecte TelecomuniCAT

Segons en David Llamas, membre de PalaRobòtica, aquest projecte està donant bons resultats però la seva necessitat depèn de la localització. Concretament a la província de Girona, la iniciativa s’ha divulgat a tots els hospitals i residències però, aquests, estan bastant coberts. Així doncs, de moment no s’han hagut de fer gaires donacions. No obstant, la demanda de dispositius antics es manté vigent:

Instruccions per fer una donació particular

A través de la pàgina web Telecomunicat.cat, a part d’argumentar les diferents formes d’ajudar, també expliquen quin serà el d’aquests dispositius després que els seus particulars els entreguin:

Procés de restauració dels dispositius

Inici del 3r trimestre sense dispositius per a tots

D’altra banda, amb David Llamas, també hem volgut saber com ha estat l’inici del tercer trimestre de forma telemàtica. Llamas ha lamentat que malgrat l’anunci del departament d’Educació de la Generalitat, no tots els alumnes han tingut a disposició un aparell electrònic i la connexió a Internet necessària.

Malgrat que la majoria d’alumnat pot seguir el curs des de casa, David Llamas remarca que els que més ho necessitarien no ho poden fer. A més, la previsió és que, de moment, no es podrà cobrir les necessitats del centre.

Així, per tal que els alumnes puguin treballar de forma autònoma han hagut d’adaptar els continguts. Segueixen, però, a l’espera de poder arribar a tot l’alumnat per tal que ningú es quedi enrere.

Per poder escoltar l’entrevista en la que es posa la mirada sobre la iniciativa per vèncer la soledat als hospitals cliqueu al següent arxiu:


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).