Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Incertesa per l’impacte a Palafrugell de l’anul·lació de la ZBE de Barcelona

Escrit per el 22 de Març de 2022

  • L’Ajuntament encara no ha rebut informació de la Generalitat de si la decisió judicial afecta les Zones de Baixes Emissions de Palafrugell
  • El govern i 67 municipis havien pactat restringir l’accés als cotxes més contaminants al centre de pobles i ciutats de més de 20.000 habitants

Tres dies van passar des que la Generalitat i 67 ajuntaments van pactar estendre les Zones de Baixes Emissions fins que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va decidir anul·lar la ZBE original, la de Barcelona.

La decisió judicial afecta només a l’ordenança que regula la prohibició dels cotxes més contaminants a la capital catalana. Això sí: la sentència no és ferma i s’hi pot presentar recurs al Tribunal Suprem.

És per això que la situació ha generat incertesa als 67 municipis on, en principi, s’hauria d’aplicar la Zona de Baixes Emissions abans del 2025. Són els pobles i ciutats de més de 20.000 habitants, i Palafrugell és un d’ells.

El regidor de Medi Ambient, Marc Heras, explica a Ràdio Palafrugell que “des de la Generalitat no ens ha arribat el retorn de l’impacte que pot tenir la sentència del TSJC a casa nostra”. I afegeix que “la nova llei de trànsit especifica que s’augmenten les sancions pel mal ús de les Zones de Baixes Emissions”.

Com s’aplicarà la ZBE a Palafrugell?

Marc Heras ha puntualitzat que la prohibició als cotxes més contaminants no afectarà a tot Palafrugell. “Tenim un centre urbà peatonalitzat, i és lògic pensar que els límits es correspondran amb el que ja tenim tancat”.

I ha delimitat quins carrers emmarcarien aquest projecte de Zona de Baixes Emissions.

Escolta l’entrevista sencera:


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).