Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Arriba l’hivern i segueix l’anticicló

Escrit per el 20 de Desembre de 2021

  • Iniciem una nova previsió meteorològica de la mà d’en Josep Pascual de l’Observatori de l’Estartit.
  • Aquest dimarts arriba l’entrada a l’hivern. A continuació, Pascual avança algunes de les característiques que comportarà l’arribada de l’estació al nostre territori.

Iniciem una nova previsió meteorològica de la mà d’en Josep Pascual de l’Observatori de l’Estartit. Coincidint amb l’entrada de demà a l’hivern, Pascual avança algunes de les característiques que comportarà l’arribada de l’estació al nostre territori.

hivern
Un mar d’hivern quasi a 15 ºC, amb un aire a 1,5 ºC i una humitat alta. (Josep Pascual)

En primer lloc, en Josep Pascual informa l’audiència sobre el perquè se situa l’arribada de l’hivern en data a 21 de desembre. A continuació, descobrim que no es tracta d’una qüestió meteorològica, sinó astrològica.

Sobre la previsió meteorològica per aquesta setmana, Pascual no anuncia canvis rellevants en la previsió fins al dimecres. Aquests primers dies, seguirem endinsats en l’anticicló tot i que ja s’està debilitant.

A partir de l’equador de la setmana, semblarà que l’anticicló s’allunyi, però no ho farà del tot. Serà a partir de dijous quan els vents començaran a bufar de Garbí, provocant una temperatura més suau.

L’augment dels núvols a partir de dijous, pot provocar alguna precipitació de característiques lleus. Per altra banda, les temperatures nocturnes no seran tan fredes com les diürnes.

Les temperatures diürnes, tot i provocar una sensació tèrmica baixa, seran força similars a la setmana anterior.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).