Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Torna l’estabilitat meteorològica abans de Nadal

Escrit per el 13 de Desembre de 2021

  • El territori ha passat de presentar un vent fred d’altes velocitats, a regalar-nos un diumenge assolellat acompanyat de vent fluix.
  • La pujada de la pressió i la proximitat de la zona al nucli d’un nou anticicló, són les responsables de l’estabilitat meteorològica.

Aquest darrer cap de setmana el territori ha passat de presentar un vent fred d’altes velocitats, a regalar-nos un diumenge assolellat acompanyat de vent fluix. Com recorda a continuació Pascual, la pujada de la pressió i la proximitat de la zona al nucli d’un nou anticicló, són les responsables de l’estabilitat meteorològica que es presenta aquesta setmana prèvia a les dates nadalenques.

A continuació, en Josep Pascual de l’Observatori de l’Estartit explica el fenomen de l’arribada de l’estabilitat meteorològica d’aquesta setmana actual. Una estabilitat que es caracteritzarà per les hores de sol al centre del dia i els vents fluixos.

L’estabilitat meteorològica comporta hores de sol, però no escalfa tot el dia

En segon lloc, l’observador de l’Estartit exposa les raons per les quals el sol no acaba d’escalfar al llarg de tot el dia. D’entre elles, la curta durada dels dies durant el mes de desembre, els més curts de l’any.

La tranquil·litat del temps continuarà al llarg de la setmana. Convé ressaltar que, a partir de dimecres, s’espera l’arribada d’una mica de vent. En aquest sentit, com l’ambient no es trobarà del tot escalfat, la sensació tèrmica pot ser més freda del que és.

L’aire de l’anticicló és descendent. El que provoca un estancament de la situació meteorològica al territori. En conseqüència, segons preveu Pascual, es formaran núvols baixos i boires que poden tapar el sol de les hores diürnes.

En conclusió, les temperatures d’aquesta setmana seran més fresques que les que hem experimentat aquests darrers dos dies al migdia. A continuació, Pascual exposa les causes d’aquest fenomen.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).