Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Gran Recapte 2022 a Palafrugell: es busquen voluntaris pel magatzem

Escrit per a 31 d'Octubre de 2022

  • Les inscripcions per ser voluntari o voluntària al magatzem de la Bòbila es pot fer a través del web de Voluntariat i Participació de l’Ajuntament de Palafrugell.

El divendres 25 a la tarda i durant tot el dissabte 26 de novembre tindrà lloc el Gran Recapte d’Aliments en diferents establiments. Per aquest motiu, el gran recapte a les comarques gironines estan buscant voluntaris. Malgrat això, a Palafrugell ja s’han omplert les places a tots els supermercats, però sí que en fan falta per organitzar els aliments al magatzem, tal com explica Marissa Grassot.

Els voluntaris i les voluntàries del magatzem hauran de carregar i descarregar els productes per, posteriorment, seleccionar-los per tipus, pes i antiguitat. Així, un cop acabat el recapte, es disposarà d’un llistat de tot el que s’ha recollit a cada supermercat. Qui vulgui apuntar-se a fer torns de tres hores a la Bòbila de Palafrugell, ho pot fer a través de la plataforma Voluntariat i Participació de l’Ajuntament.

A Palafrugell, els supermercats hi col·laboraran de diferent manera. L’Esclat, l’Aldi, el Bonpreu i el Carrefour permetran fer les aportacions mitjançant productes. En canvi, el Mercadona i el Lidl permeten col·laborar-hi mitjançant una aportació econòmica.

Marissa Grassot explica que el darrer any abans de la pandèmia es van recollir 20.000 quilograms de donacions. Aquestes van quedar totes al municipi per ajudar a les famílies.

Malauradament, Grassot destaca que en els darrers anys s’han reduït el nombre d’aportacions, però ha augmentat el nombre de voluntaris. Cal recordar que les donacions permetran abastir el Centre de Distribució d’Aliments (CDA) de Palafrugell, per tal que les persones del nostre entorn amb més necessitats rebin ajut alimentari.

Els productes que es demanen són farina, xocolata pels infants, gel de dutxa, paper higiènic, fruits secs, oli de gira-sol, cereals, llegums i potets de menjar infantil de fruita. També, es podran donar altres productes.

A més, fins al 30 de novembre es podran portar aliments en altres punts de recollida al municipi que són Carns Halal, la mesquita Al-Ummah, el gimnàs La Nau, l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC), el Centre Municipal d’Educació, les escoles i instituts, la biblioteca, la piscina municipal i l’espai de la Pedrera.

Fora de Palafrugell sí que es busquen voluntaris pels supermercats

Per altra banda, fora de Palafrugell, Begur i Pals, el Banc d’Aliments de Girona sí que està buscant voluntaris per anar a les botigues i supermercats. Les persones interessades poden inscriure’s a través del web bancdelsaliments.org. Els voluntaris i les voluntàries han de ser majors de 16 anys i podran escollir quin és el torn i l’establiment que els va millor.

A la resta d’indrets també hi haurà la recollida física d’aliments i/o donacions a la caixa dels establiments. Durant els darrers dos anys van estar obligats amb els donatius a la caixa, però enguany es pot tornar a recuperar el format tradicional d’abans de la pandèmia.

Els voluntaris que triïn anar a una cadena de recollida física hauran d’entregar unes bosses buides de la campanya a les persones que entren a l’espai de venda del supermercat. En recollir-les, controlen i encaixen els aliments. Les caixes seran rebudes per les diferents entitats benèfiques, que les administraran i distribuiran entre els seus beneficiaris del Gran Recapte 2022.

Per altra banda, qui triï anar a una cadena on només fan recollida de diners a caixa hauran de rebre els clients i explicar-los que poden fer la seva donació econòmica en el moment de pagar la seva compra. Aquests diners van íntegrament a la compra d’aliments per part del Banc per repartir entre els seus beneficiaris. Ho explica Joan Jorba del Banc dels Aliments de Girona.

El Gran Recapte és una campanya clau per als Bancs dels Aliments. Amb 13 edicions celebrades, des de l’any 2009, el Gran Recapte s’ha consolidat com una de les grans fites solidàries de Catalunya, guanyant-se l’estima i el suport de la ciutadania. Els gairebé 5 milions d’aliments que s’aconsegueixen permeten proveir les entitats d’aliments bàsics com la llet, l’oli o les conserves per un període aproximat de 3 mesos. El Banc d’Aliments disposa de 91 entitats socials que fan arribar-los a unes 38.500 persones.

Per acabar, qui vulgui podrà seguir fent donatius econòmics durant els posteriors dies als establiments, al web del Gran Recapte i per Bizum al codi 00929.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *