Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


GALERIA: El mestre Josep Sagrera, en imatges

Escrit per a 16 de Setembre de 2022

Josep Sagrera i Corominas (Palafrugell, 1881-1934), conegut com el mestre Sagrera, va néixer a Palafrugell l’any 1881. Va estudiar medicina i dret a Barcelona i va obtenir el títol de mestre a Girona. Des de 1899 es va encarregar de la direcció de l’Acadèmia Palafrugellense. Durant la dictadura de Primo de Rivera l’acadèmia va patir sancions i Josep Sagrera va ser empresonat.

El mestre Sagrera va participar activament en la política durant la República, va ser alcalde de Palafrugell des de 1931 i diputat a les Corts per la província de Girona des de 1933. Va morir a Palafrugell l’any 1934.

S’ha donat el nom de Mestre Sagrera al premi d’investigació local per a escolars que convoca anualment l’Ajuntament de Palafrugell.

Un personatge de la seva categoria mereixia inaugurar el nou podcast d’història de Ràdio Palafrugell. El primer Memòria està dedicat a Josep Sagrera, i el complementem amb aquesta galeria d’imatges on hi apareix el mestre.

Retrat de Josep Sagrera Corominas publicat a la portada de l’exemplar número 158 del setmanari ARA de Palafrugell de 3 de febrer de 19
34.
Josep Sagrera Corominas, president del Comitè Suro-taper de Catalunya i alcalde de Palafrugell, al seu despatx, entre Martí Jordi i Frigola, secretari de l’esmentat Comitè i, a la dreta, el redactor d’El Día Gráfico, José Gaya Picón, el qual els entrevistà per a un extens reportatge sobre la crisi de la indústria suro-tapera, octubre de 1933.
El mestre Josep Sagrera i Corominas envoltat dels seus alumnes del curs 1930-1931 de l’Acadèmia Palafrugellense, la qual dirigia.
Telefonema de Lluís Companys, president de la Generalitat de Catalunya, adreçat a l’alcalde accidental de l’Ajuntament de Palafrugell expressant el condol per la mort de Josep Sagrera Corominas, de l’any 1934.
El matrimoni format per Dolors Comes Cornell i Josep Sagrera Corominas a l’edifici del carrer de Girona cantonada amb el carrer Nou on hi havia instal·lada l’Academia Palafrugellense, aproximadament l’any 1929.
Escrit d’Àngela Clos, primera regidora de l’Ajuntament de Palafrugell, dedicat a l’alcalde Josep Sagrera Corominas amb motiu de la seva mort i publicat a l’exemplar número 159 del setmanari ARA de Palafrugell de 10 de febrer de 19
34.
Al balcó de l’Ajuntament Josep Sagrera, alcalde, presenta Macià al poble. També a la imatge podem veure a Josep Irla. 1931.

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *