Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Francesc Almagro: “L’oficina del Defensor del Ciutadà de Palafrugell podria ser una petita delegació del Síndic de Greuges de Catalunya”

Escrit per el 24 de Març de 2023

  • L’actual defensor del Ciutadà de Palafrugell també destaca que la digitalització d’alguns dels tràmits de l’Ajuntament dificulta a part de la població.

Francesc Almagro destaca a Ràdio Palafrugell que l’oficina del Defensor del Ciutadà hauria de tenir una relació més directa amb el Síndic de Greuges de Catalunya. Afirma que permetria donar resposta a algunes de les demandes més ràpidament.

L’actual defensor del Ciutadà de Palafrugell defensa que les oficines dels Defensors de la Ciutadania en els diferents municipis de Catalunya “podrien ser petites delegacions del Síndic de Greuges”.

Afirma que quan el Síndic de Greuges visita Palafrugell podria fer les reunions a l’oficina del defensor del Ciutadà. A més, les reunions podrien ser compartides per intercanviar els coneixements del municipi amb la resposta directa de la institució de la Generalitat de Catalunya.

També, destaca que “els problemes són comuns” i podrien fer-se formacions compartides.

Per altra banda, Almagro destaca que la digitalització d’alguns dels tràmits de l’Ajuntament i altres institucions suposa dificultats a una part de la població. Defensa que no tothom té a l’abast la tecnologia ni els coneixements de com funciona, independentment de l’edat de les persones.

El defensor del Ciutadà de Palafrugell és una institució imparcial i independent que té com a objectiu garantir el dret a la ciutadania a rebre una bona resposta de l’administració. Atén les queixes i consultes de persones i col·lectius del municipi en relació amb les actuacions i decisions preses per l’ens local.

L’anterior defensor, Josep Esteba, explica que la resposta de les administracions poden tardar temps, independentment si són a favor o no de la ciutadania. Però, afegeix que en alguns casos permet accelerar-la.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).