Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


F. Almagro, nou Defensor del Ciutadà: “Seré una persona aliada, que pot ajudar la gent”

Escrit per a 8 de Febrer de 2023

Francesc Almagro, el nou Defensor del Ciutadà de Palafrugell a partir de l’1 de març, assegura que la seva figura ha de ser una “aliada de la població, estar al seu costat i ajudar-los”. Així ho assegura a Ràdio Palafrugell en la seva primera entrevista des que el ple municipal el va nomenar. Almagro, de 67 anys, ha estat polític a l’Ajuntament i voluntari en moltes entitats socials.

Almagro explica que quan li van proposar accedir al càrrec, va demanar estar aïllat de la política i que tingués funcions reals, i que el govern municipal s’hi va comprometre.

I també explica que va posar com a condició que el nomenament es fes per unanimitat.

D’aquesta manera, assegura que el seu objectiu principal és que els palafrugellencs sentin que és una persona útil per resoldre problemes.

I creu que, com és el seu cas, és important conèixer com funciona l’Ajuntament per dins per poder respectar els procediments administratius.

Almagro ha estat jugador del FC Palafrugell, empleat de banca, i el 1984 va entrar en política, de la mà de Lluís Medir pel PSC. Va ser a l’Ajuntament durant dos mandats a l’equip de govern, i en un tercer a l’oposició després de ser cap de llista. Anys més tard, el 2007 Juli Fernández li va demanar de tornar a la política en dos mandats.

Ha participat a la Fundació Pallach, a la Presó de Figueres, fent un curset d’economia domèstica, a diverses AMPA, a l’Aula de Català, o a l’Arxiu Municipal

Sobre la seva trajectòria, el nou Defensor està convençut que el servei al poble es pot exercir des de molts àmbits que no tenen per què passar per la política.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *