Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Finalitza la campanya ‘Som natura, som compost’

Escrit per a 18 de Gener de 2022

  • No obstant això, qui vulgui fer compost pot fer la sol·licitud a l’Àrea de Qualitat Urbana de Palafrugell.
  • El servei permet aconseguir una bonificació del 25% en el rebut d’escombraries.

L’Àrea de Qualitat Urbana acaba la campanya ‘Som natura, som compost’ amb una valoració positiva. La presentació es va fer al mes de març i tenia com a objectiu incentivar a la població en la millora de les pràctiques de la matèria de residus per assolir els nous objectius de sostenibilitat.

En aquest cas, la pràctica del compostatge casolà permet gestionar les restes orgàniques dels residus en un compostador que se situa al pati o al jardí, amb necessitat que el compost toqui directament el sòl.

Amb la campanya s’ha aconseguit que una vintena d’usuaris s’hagin sumat als 400 que ja practicaven el compost prèviament a Palafrugell. Maite Domènech, de la cooperativa Terregada, explica que s’ha ofert l’assessorament inicial per a aconsellar-los.

Maite Domènech

A més, tot i centrar-se en Vila-seca i el Bruguerol, també es va obrir a qualsevol persona del municipi que hi estigués interessada.

Domènech afegeix que el 2021 ha estat un any molt complicat i que ha dificultat la tasca de difusió. Afirma que probablement hi ha hagut gent interessada que no ha anat a les xerrades. Malgrat això, afegeix que es fa una valoració positiva.

Qui vulgui fer compostatge, pot seguint-ho demanant a l’OAC

Encara que finalitzi la campanya, Judith Mitjà de l’Àrea de Qualitat Urbana anima a tothom que estigui interessat en el compostatge a fer-ho. Remarca que és una manera de produir adob molt bo per l’hort de forma natural.

Judith Mitjà

La sol·licitud es pot fer des de l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania, cal pagar una fiança i posteriorment un tècnic farà arribar el compostador al domicili perquè entri en funcionament. A més, cal recordar que permet aconseguir una reducció del 25% de l’import de la taxa d’escombraries. Cal afegir que la sol·licitud de bonificació es pot fer fins al 31 de març.

No obstant això, Mitjà afirma que aquest any s’està treballant per a poder beneficiar-se de la bonificació sense la necessitat de presentar la sol·licitud.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *