Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Farcellets de col i cous cous de bròquil guanyen el concurs ‘Enrenou d’Aliments’ a Palafrugell

Escrit per el 21 de Novembre de 2024

  • El concurs “Enrenou d’Aliments”, celebrat a l’Institut Baix Empordà de Palafrugell, ha premiat el plat “Farcellets de col amb bolets i cous cous de bròquil”
  • Aquesta activitat, emmarcada en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, ha posat en valor la sostenibilitat i la creativitat culinària dels alumnes participants

L’Institut Baix Empordà, a Palafrugell, ha acollit el concurs “Enrenou d’Aliments” coincidint amb la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. La iniciativa, impulsada per l’Escola d’Hostaleria i Turisme Baix Empordà, ha destacat per promoure la sostenibilitat i la creativitat culinària entre els alumnes.

Nou estudiants, organitzats en quatre grups, han treballat amb productes espigolats cedits per centres educatius locals, com ara l’Institut Frederic Martí Carreras, la Sureda i escoles com Barceló i Matas i Vedruna. Entre els ingredients hi havia verdures com bròquil, carbassa i moniatos; fruites com caquis, magranes i prunes; i pa i brioixeria en bon estat però no aptes per a la venda.

La professora del centre Núria Català destaca que l’any passat el projecte va començar als centres barcelonins i ara s’ha estès arreu de Catalunya. Explica què vol dir que han utilitzat aliments espigolats.

L’alumnat només sabia que hi hauria fruita, verdura i productes de fleca. Quan van obrir les caixes van haver de decidir què cuinarien. Els aliments els van portar altres centres educatius de Palafrugell.

El jurat, format per experts com Quim Casellas, xef del restaurant Casamar de Llafranc, i representants de Càritas i l’àmbit educatiu, ha valorat aspectes com la presentació, l’originalitat, el sabor i la capacitat de reduir el malbaratament alimentari. El grup guanyador ha estat el número 3, que ha presentat els “Farcellets de col amb bolets i cous cous de bròquil”. Altres plats, com carxofes farcides amb escalivats i crema de tardor amb camagrocs, també han rebut elogis pel seu sabor i originalitat.

La jornada ha servit per sensibilitzar sobre l’aprofitament dels aliments, posant en valor el producte de proximitat i de temporada. A més, ha estat una oportunitat perquè l’alumnat demostrés la seva professionalitat i implicació en una activitat que celebra els 50 anys de l’Escola d’Hostaleria i Turisme.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).