Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Exposició Fabricant Pulque: la beguda dels déus

Escrit per a 24 de Setembre de 2019

  • Marco Antonio Hernández explica a Ràdio Palafrugell els detalls d’aquesta exposició fotogràfica que es pot veure al Museu del Suro

Divendres es va inaugurar l’exposició fotogràfica Fabricant Pulque: la beguda dels déus. L’obertura estava emmarcada dins de l’intercanvi cultural de commemoració del 80 aniversari de l’acollida de la República de Mèxic d’exiliats republicans espanyols i catalans.

El pulque és una beguda alcohòlica ancestral producte de la fermentació, de color lletós i un poc viscosa. Igual que el mescal s’obté de la planta anomenada maguei. El pulque data de temps precolombins i és una beguda tradicional a Mèxic. Així ho explica Marco Antonio Hernández autor de l’exposició Fabricant Pulque: la beguda dels déus, a Ràdio Palafrugell.

D’altra banda, la principal diferència que hi ha entre el pulque i el tequila, l’altra beguda per excel·lència mexicana és la planta d’on es recull. Malgrat que ambdues provenen de l’agave, són de varietats diferents.

El pulque com a beguda i tota la producció que hi ha al darrera és motiu d’orgull per al poble mexicà. A més, és un producte que torna a estar de moda entre els joves com ens destaca Hernández.

L’exposició al voltant del pulque es pot visitar al Museu del Suro durant tot el mes de setembre.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *