Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Executades 11 propostes del Consell dels Infants

Escrit per a 11 de Novembre de 2019

Des de l’Ajuntament de Palafrugell ja han estat executades 11 propostes del Consell dels Infants. Així, destaquen la instal·lació del semàfor per a invidents a l’Avinguda Espanya o la del gronxador al parc de Can Bech per a nens i nenes amb alguna discapacitat.

Creat l’any 2012, el Consell dels Infants inicia als nens i nenes de Palafrugell en la participació ciutadana dels temes cabdals a la vila. Coordinat per l’àrea d’Educació de l’Ajuntament de Palafrugell, es reuneix quatre cops l’any. En aquest temps, ha presentat diverses propostes en diferents àmbits, moltes d’elles ja executades.

El Consell dels Infants és un projecte de participació infantil que considera l’infant com a ciutadà de ple dret per ajudar a construir un  municipi millor per a tothom. Així, aquest és un instrument per canalitzar les inquietuds, les opinions i les propostes dels infants de 10 a 12 anys del municipi. L’objectiu és el de transformar, desenvolupar i millorar el municipi. A més, les seves iniciatives van en la línia de repensar l’entorn urbà partint de la mirada dels nens i les nenes.

El Consell dels Infants està format per l’alcalde i la regidora d’Educació. A més, també i prenen part personal tècnic de l’àrea d’Educació i els consellers i les conselleres. És a dir, nens i nenes de 10 a 12 anys representant totes les escoles d’Educació Infantil i Primària del municipi.

D’altra banda, també està format per l’interventor i el secretari de l’Ajuntament. Cada infant forma part del Consell durant un període de dos cursos. Anualment, el Consell renova la meitat dels seus components amb la sortida dels infants que cursaran secundària i l’entrada dels nens i nenes que s’incorporen a 5è de primària.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *