Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Esquerra Republicana aposta per la transició ecològica, econòmica i social

Escrit per el 5 de Desembre de 2022

  • Mònica Alcalà i Marc Casanovas van exposar les principals línies de treball del seu projecte en un acte públic a la plaça de Camp d’en Prats.

El dissabte al migdia va tenir lloc la presentació pública de la cap de llista d’Esquerra Republicana a Palafrugell, Mònica Alcalà, i del número dos a la llista, Marc Casanovas, per les pròximes eleccions municipals del 2023. En un acte a la plaça Camp d’en Prats, els candidats van ser acompanyats dels que han sigut alcaldes de Palafrugell, Sergi Sabrià i Josep Piferrer, i de la que va ser consellera de Treball, Afers Socials i Famílies entre els anys 2016 i 2017, Dolors Bassa. 

Alcalà va centrar part del seu discurs de presentació a exposar el projecte amb el qual volen treballar per Palafrugell. Posà especial èmfasi en les transicions ecològica, social i econòmica. En aquest sentit, Alcalà va afirmar que “volem arribar a ser un poble d’oportunitats, de creixement econòmic i empresarial i volem seguir sent un poble de referència turística, d’acollida i inclusiu, de patrimoni cultural i respectuós amb el medi ambient. En definitiva, volem ser un poble viu”.

En relació amb la transició ecològica, des de la candidatura aposten per “mecanismes que ens permetin regular la preservació del paisatge marítim i terrestre, així com també els espais patrimonials”. “L’alliberament del trànsit de vehicles a motor a la zona centre, la necessitat de fer el salt cap a comunitats energètiques o la recollida selectiva i la neteja del poble són qüestions que s’han d’abordar”, va afegir la candidata. 

Volem arribar a ser un poble d’oportunitats, de creixement econòmic i empresarial i volem seguir sent un poble de referència turística, d’acollida i inclusiu, de patrimoni cultural i respectuós amb el medi ambient. En definitiva, volem ser un poble viu.

Mònica Alcalà, cap de llista d’ERC a Palafrugell

Pel que fa a la transició econòmica es defensà “la dinamització del teixit comercial i del mercat perquè continuïn sent un distintiu de qualitat i proximitat”. També van destacar que el turisme ha de ser desestacionalitzat, de qualitat i evitar un model de quantitat. Va afegir que aquesta transició es faria mitjançant l’Institut de Promoció Econòmica, tal com s’entén actualment.

Alcalà també va parlar de la transició social amb l’objectiu de “vetllar pel benestar, per la cobertura de les necessitats bàsiques i per ser un poble saludable”. En aquest sentit, aposten pel desenvolupament d’una àrea de dinamització ciutadana “que contribueixi a vincular la població amb la vida diària, associativa i cultural d’una forma activa i participativa”.

Els candidats van referir-se a les línies de treball del seu projecte com a “transició palafrugellenca”, ja que treballen amb una perspectiva aproximada de deu anys vista. Amb aquesta aposta es vol treballar un projecte que contempli un creixement de la població i la planificació organitzada en el desenvolupament del municipi. La visió es fa a partir de deu anys i afegeixen que “passaran moltes coses” i que els cal construir un escenari que aculli les possibilitats per seguir treballant per la ciutadania.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).