Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Espai Dona ofereix assessorament jurídic

Escrit per a 26 d'Agost de 2020

  • L’advocada de l’entitat ofereix orientació personalitzada una vegada al mes
  • Tots els serveis de l’entitat són gratuïts

Espai Dona és un servei d’informació, assessorament i atenció adherit a l‘Ajuntament de Palafrugell. Una vegada al mes l’advocada de l’entitat ofereix assessorament legal i jurídic personalitzat.

Ester Mullera, d’Espai Dona ens explica, però, que l’agenda de l’advocada està completa per aquest agost i, de fet, és habitual que ho estigui. Aquest servei, igual que altres que puguin oferir, és totalment gratuït i és dels més demanants per la gent.

En aquest espai, l’assessorament legal va des d’ajudar a una persona amb el divorci, a saber intepretar una demanda fins a modificar alguna sentència. Normalment, són situacions on es desconeixen molts termes i es necessita orientació jurídica.

Situació al confinament

Durant el confinament, explica l’Ester Mullera, l’advocada va fer trucades puntuals. A més a més, des de l’entitat es van oferir assessoraments jurídics online a través de plataformes com zoom.

D’altra banda, també es va informar a través de les xarxes socials i altres mitjans que les trucades en aquesta línia havien augmentat de manera alarmant. Afortunadament, a Palafrugell no es van sentir un boom tan fort.

El que sí que va ser preocupant i difícil, no obstant, va ser fer el seguiment de les dones que conviuen amb l’agressor, ja que l’aïllament que va provocar el confinament va causar un augment de la violència i l’hostilitat.

Activitats aturades

Pel que fa a les activitats, moltes estan aturades per la incertesa actual. Per tant, tots els esforços van dirigits a fer el seguiment de les dones víctimes.

Ja que aquest agost està complet, aquelles interessades que vulguin una cita amb l’advocada a finals de setembre han d’enviar un correu, trucar o contactar amb Espai Dona a través de les xarxes socials.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *