Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Es reconeix la Unitat d’Insuficiència Cardíaca de l’Hospital de Palamós que va atendre més de 300 persones l’any 2022

Escrit per el 18 d'Abril de 2023

  • La unitat va permetre millorar l’accés a consulta, les proves i les teràpies avançades, el pronòstic, la qualitat de vida i l’ingrés hospitalari en més del 90% dels casos.

Es reconeix la Unitat d’Insuficiència Cardíaca de l’Hospital de Palamós amb el segell SEC Excellence de la Societat Espanyola de Cardiologia. La certifica com a Unitat Comunitària d’Insuficiència Cardíaca que va atendre més de 300 persones l’any 2022 i va millorar l’atenció als pacients.

La unitat va crear-se l’any 2022 per millorar l’atenció i el pronòstic a les persones amb insuficiència cardíaca del Baix Empordà. La malaltia pot causar una elevada prevalença en la gent gran, major morbiditat, mortalitat i més càrrega econòmica que altres malalties, com el càncer. En parla Moisés Barrantes, coordinador del Servei de Cardiologia de l’Hospital de Palamós.

El Servei de Cardiologia de l’Hospital de Palamós dirigeix la unitat amb un equip format per especialistes de Medicina interna, Atenció Primària i Nefrologia. La interdisciplinarietat permet unificar criteris, concentrar visites i facilitar la coordinació entre els nivells assistencials i especialitats.

L’any 2022 es van atendre més de 300 persones i un miler de visites en les consultes o a l’Hospital de Dia. Es va millorar l’accés a consulta, les proves i les teràpies avançades, el pronòstic, la qualitat de vida i l’ingrés hospitalari en més del 90% dels casos.

La unitat compta amb servei d’infermeria que fa educació sanitària amb els malalts per millorar els seus hàbits de vida, afavorir l’autocura i millorar-ne els resultats clínics.

La certificació que es va rebre el febrer acredita el compliment dels estàndards de qualitat i certificació dels processos assistencials.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).