Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


És l’última setmana per veure les pintures de “La mirada enjòlita” a Sant Sebastià

Escrit per a 19 de Setembre de 2023

  • Conté pintures que representen instants quotidians a les platges. L’autora, Maria Recasens, farà una visita guiada a la mostra aquest dissabte.

És l’última setmana per visitar l’exposició de pintura “La mirada enjòlita” a la torre de guaita de Sant Sebastià de la Guarda. Conté pintures que representen instants quotidians a les platges. L’autora, Maria Recasens, farà una visita guiada a la mostra aquest dissabte.

Recasens hi representa banyistes isolats i concentrats en les seves tasques quotidianes com nedar, pescar, caminar o prendre el sol. Els personatges que s’hi veuen són reals. Destaca que, tot i semblar un tema banal, fa una reflexió sobre l’acció de pintar.

El nom de “La mirada enjòlita” parteix d’una paraula que va descobrir en italià. Significa “amb l’ànim en suspens”.

Tot plegat, amb un joc de colors complementaris i el contrast dels tons càlids i freds.

Recasens feia anys que no exposava i tenia obres acumulades. Ella passa llargues temporades a la platja de la Fosca de Palamós i li agrada pintar. Un exalumne seu va animar-la a fer l’exposició i la va posar en contacte amb el Museu del Suro.

Maria Recasens és llicenciada en Belles Arts i Història de l’Art i fa anys que pinta i dibuixa. Al llarg de la seva trajectòria ha exposat en diverses sales i galeries de Girona, Banyoles i Sant Feliu de Guíxols, entre altres. La primera exposició va ser l’any 1989 a Terrassa.

L’exposició es pot veure a la torre de guaita de Sant Sebastià de la Guarda fins diumenge, 24 de setembre. La visita guiada serà el dissabte, 23 de setembre a les 17.30 hores. L’horari de la torre és de 10 a 13 hores i de 16 a 19 hores de dimarts a dissabte, dissabte de 10 a 14 hores i de 16 a 19 hores i diumenge de 10 a 14 hores.

Fotografia: Museu del Suro


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *