Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


És coronavirus? Salut treu un test online per saber-ho

Escrit per a 11 de Març de 2020

  • El telèfon 061 va rebre prop de 18.000 trucades arran de l’epidèmia del coronavirus.
  • Salut ha llançat un test per conèixer si es compleixen els criteris d’infecció pel virus.

Arran de l’epidèmia del coronavirus el telèfon 061 Salut Respon està rebent una allau de trucades i ha crescut de manera extraordinària els últims dies. En aquest sentit, es reben prop de 18.000 trucades. Així, per descartar si és el coronavirus, des de Salut han posat a disposició un test per resoldre la incògnita.

En aquest context, el Departament de Salut demana que es faci un ús responsable del 061 i la màxima complicitat possible a la ciutadania davant d’aquesta situació extraordinària. També assenyala que es pot trucar a l’atenció primària per qualsevol dubte; i pel que fa a emergències greus i de risc vital, el telèfon recomanable és el 112.

Cal recordar que els últims dies s’ha estat reforçant el servei del 061 Salut Respon amb mesures extraordinàries, com ara un increment del nombre de professionals i també una millor gestió en el cribratge de les demandes. Així mateix, el sistema de salut de Catalunya ha elaborat un test com a nova eina que permet, de manera molt ràpida i senzilla, conèixer si es compleixen els criteris d’infecció per coronavirus, i si cal trucar o no al 061.

Mesures preventives davant la malaltia

D’altra banda, Salut recorda les mesures preventives d’higiene genèriques a seguir de protecció individual enfront de malalties respiratòries:

  • Rentar-se les mans sovint amb aigua i sabó o bé amb solucions alcohòliques, especialment després del contacte directe amb persones malaltes o el seu entorn.
  • Evitar el contacte estret amb persones que mostrin signes d’afecció respiratòria, com ara tos o esternuts.
  • Mantenir una distància de dos metres aproximadament amb les persones amb símptomes d’infecció respiratòria aguda.
  • Tapar-se la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús o amb la cara interna del colze en el moment de tossir o esternudar i rentar-se les mans de seguida.
  • Evitar de compartir menjar o estris (coberts, gots, tovallons, mocadors…) i altres objectes sense netejar-los degudament.
  • No s’han de prendre precaucions especials amb els animals a l’Estat, ni amb els aliments, per evitar aquesta infecció.

En cas de qualsevol dubte, també es pot consultar el web Canal Salut.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *